Tema om sundhed på Husum Bibliotek

Tema om sundhed

I maj måned har Husum bibliotek og medborgercenter tema om sundhed med fokus på fysisk og psykisk velvære i samarbejde med Forebyggelsescenter Vanløse.  Som supplement til foredragene laver biblioteket løbende temaudstilling af aktuelle bøger indenfor emnerne.

 

Som introduktion/indledning til rækken af arrangementer afholder Forebyggelsescenter Vanløse sundhedstjek på Husum Bibliotek d. 5. maj, kl. 13.30-15.30.

 Du kan: 

  • få lavet en lungefunktionsmåling, hvis du er bekymret for, om du er ved at udvikle KOL
  • få målt din BMI – og høre sund mad
  • teste din viden om søvn – og få fif til en bedre søvn

 

Tirsdag d. 12. maj kl. 18.00 byder vi på ”Tre vinkler på mental sundhed” hvor en psykolog, fysioterapeut og klinisk diætist med udgangspunkt i spørgsmålene

  • Hvad er mental sundhed?
  • Hvordan påvirker vores fysiske og mentale sundhed hinanden?
  • Påvirkes vores mentale sundhed af det vi spiser?

belyser sammenhængene mellem fysisk og psykisk velvære og hvordan du kan få mere overskud i hverdagen.

 

Psykolog Christoffer Zeuthen taler om hvorfor er nogle former for stress så skadelige for kroppen og psyken, mens andre faktisk kan være gavnlige? Hvordan kan det være, at stressen ofte ikke forsvinder ved ”bare” at fokusere på noget andet og tage sig sammen? Bliv klogere på hvad man selv kan gøre i stedet for?

Motion er godt for vores krop fortæller fysioterapeut Kristine Lindemark Marcussen – men hvilken betydning har det for vores psyke, når vi er fysisk aktive? Hvad er sammenhængen mellem den fysiske og mentale sundhed? Få fif til hvordan din mentale trivsel kan forbedres via fysisk aktivitet.

Hvad er sammenhængen mellem mad og mental sundhed? Spørger Klinisk diætist Lene Kromann-Larsen, som afrunding på aftenen.  Hvordan er det muligt, at påvirke sin mentale trivsel, ved at sætte spot på sin mad? Gennem oplægget er det muligt, at blive klogere på sammenhængen mellem mad og psyke, og samtidig blive inspireret til, hvad man selv kan gøre i sin hverdag.

 

Torsdag d.  21. maj  kl. 17.00  slår Forebyggelsescenter Vanløse/Brønshøj/Husum et slag for ”Ren luft til ungerne” ved sygeplejerske Janne Jaqué. Ved du hvad du skal svare, hvis du ønsker røgfri omgivelser til dit barn, og bliver mødt af svar som: ”Bilerne forurener også og de kører frit omkring alle vegne”?

Hvor mange procent af den giftige tobaksrøg tror du er usynlig og lugtfri? Ønsker du at være klar på hvilke anbefalinger, der er i forhold til børn og røgfri miljøer?

Kom og få en dialog om hvad tobaksrøg kan betyde for dit barn. – Og hør om hvilke muligheder Forebyggelsescentret har for at hjælpe dig eller nogen du kender, der bor i Københavns Kommuner til at blive røgfri, gratis og med økonomisk tilskud til rygestophjælpemidler.   

 

For dig der har småbørn eller en lille ny baby er der onsdag d. 27. maj kl. 10.00 mulighed for at få gode råd af miljøkonsulent og forfatter Lene Midtgaard til, hvordan du med enkelte forholdsregler bedst beskytter din baby mod de allergifremkaldende og hormonforstyrrende stoffer, der findes i babys hverdag. Samtidig får du værktøjerne til at finde ud af, hvor det er vigtigt at være konsekvent, og hvor det ikke betyder så meget.

 

Som afslutning på temaet d. 27. maj kl 17.00  afholder Forebyggelsescenter Vanløse motionsvejledning for alle os der trænger til det lille skub.  Forebyggelsescenteret Vanløse omdanner Husum Bibliotek til et træningsland. Vi griber bolden og dyrker motion på en anderledes og inspirerende måde, som du også kan udføre hjemme efterfølgende.  Vi håber du er blevet nysgerrig og har lyst til at deltage.  Det kræver kun noget tøj på du kan bevæge dig i.

 

Du kan tilmelde dig arrangementerne på bibliotekets hjemmeside, på telefon 38 28 14 76 eller ved personligt fremmøde på Husum Bibliotek, Frederikssundsvej 290.