2700Filmklub: Kvinder i tyske film (2/4) på Rytterskolen

Effi Briests kærlighedsaffære
 

I 2015 er det 100 år siden, at kvinder fik valgret i Danmark. Det har inspireret 2700Filmklub til, at der i denne sæson er fokus på temaet ”Kvinder i tysk film”. Filmene tager udgangspunkt i tre forskellige kvindeliv og deres historier, som de kom til udtryk i tre forskellige perioder i Tysklands omtumlede historie.

_______________________________________________________

effi

Man bevæger sig videre i Tysklands historie fra 1700-tallet til 1800-tallet, når 2700Filmklubs anden filmvisning sker onsdag den 18.februar kl. 18.30. Og den forbudte kærlighed følger også med. Vi skal se en filmatisering fra 2009, der er bygget op omkring Theodor Fontanes klassiske roman fra 1894 om den unge Effi Briest. Den unge Briest bliver gift med en ældre adelsmand, og det er ikke et lykkeligt ægteskab. Den smukke Effi indleder snart en affære med en prøjsisk officer, som får store konsekvenser for deres liv…

Filmen er instrueret af Hermine Huntgebuhrt. I filmens bærende roller ses Julia Jentsch, Heike Warmuth og Mirko Lang. Spilletid ca. 118 min.

Oplæg denne aften er ved Ina-Maria Nielsen, lektor i tysk og dansk litteratur, sprog og medier.   

Vil man vide mere om filmen, så se en lille bid af den her. 

OBS! Husk at næste gang foregår på Rytterskolen. Læs om arrangementet her

Sæt allerede kryds i kalenderen til 2700Filmklubs andre filmvisninger:

Onsdag d. 18.marts   kl. 18.30 (Rytterskolen, Brønshøj Torv) 

Onsdag d. 15.april     kl. 18.30 (Kulturhuset Pilegården)

Alle pladser til denne sæsons datoer er nu booket, man er velkommen til at tage chancen på døren, ved betaling kr. 25,-kontant.  2700Filmklub forbeholder sig ret til at afvise, såfremt alle medlemmer møder frem.