Børn, forældre, pædagoger og Belli sang til den store guldmedalje

_MG_7714 2.300 børn og voksne sang, så det halve Brønshøj kunne høre det, da man torsdag afholdt årets Syng Højt! med Peter Belli på Bellahøj Friluftsscene til den landsdækkende Små Synger Sammen dag.

Foto: Daniel Hjort

I perioden fra kl. 10-11 kunne lokale børn i alderen 0-7 år samen med deres forældre og områdets ældre medborgere bruge stemmebåndene kollektivt. Alle børnene havde øvet sig i en hel måned med deres voksne pædagoger på de mange sange, som skulle synges, så alle var klar til opgaven. I år blev de bakket op af Peter Belli og hans band.

_MG_8156

Syng Højt! – startede i 2012 som en markant københavnerbegivenhed til den årlige Små Synger Sammen-dag. Syng Højt! satte landsrekord og blev Danmarks største arrangement på dagen.

Torsdag deltog 1.900 vuggestue-, børnehave- og 0. klassebørn og 400 voksne fra 50 institutioner og skoler i Bispebjerg, Brønshøj, Husum, Tingbjerg, Nørrebro og Vanløse.
De musikalske værter Trolle & Tormod sørgede for at lede slagets gang og blev bakket op af pædagog/komponist Anders Chr. Enevoldsen og Peter Belli, der med sit band bl.a. spillede Blækspruttesangen fra Bennys Badekar.

_MG_7736

Repertoiret i år var sange fra en bredere palet af musikgenrer. Børneklassikere var en selvfølgelighed, men man fik også lejlighed til at synge reggae-, swing- og rocknumre – alt sammen akkompagneret af Bellis Band. På programmet var der bl.a. børnesange med tekst og musik af den lokale entusiastiske pædagog Anders Chr. Enevoldsen, herunder Bellahøj Friluftsscenes helt egen Syng Højt!-sang.

_MG_8112

Der blev sunget og hygget – og børnene havde det skønt.

Peter Rønn, kulturel iværksætter og koncertarrangør var godt tilfreds med arrangementet, som blev afviklet i en dejlig atmosfære begunstiget af dejligt vejr.
Det giver kuldegysninger med den store lokale opbakning der er på tværs af lokalområderne til denne begivenhed år efter år, sagde han.  – Fællessang er en inspirerende og givende måde at være sammen og møde hinanden på.

Jan Lindboe, Drifts- og strategichef for Kultur Nord:

– Syng Højt! viser år for år, hvor fantastisk en arena Bellahøj Friluftsscene er, ikke bare for lokalområdet, men for hele København!

_MG_8208