Ny kulturfest venter forude i Tingbjerg, - stedet hvor alle kan deltage, når der er fest

 

Piger til byfest 2013 MIKAL SCHLOSSER

Fra sommerfesten sidste år.  (Foto: Mikal Schlosser)

I flere år har Tingbjerg holdt byfest for at fejre sommerens komme. Men nu er tiden inde til, at andre fester tager over. Det er blandt andre både eidfester flere gange om året og en julefest. Også en ny kulturfest venter forude engang i juni. Her skal man bare tage højde for, at der er 2700Kulturdag den 14. juni !

Hoppeborge, mountainbikebane, bingo, levende musik, dans, sundhedstjek, stærk mand, dekorerede negle, mad, spændende snacks, modeshow, ansigtsmaling, gøglerskole, oplæsning og loppemarked. Tingbjerg byfest har budt på det hele og mere til. Som da bandet Outlandish et af årene fik teenagepigerne til at hvine af fryd, eller da motorcykelakrobaten Peter Weiss fik publikum til at holde vejret, imens han lavede dristige kunster med motorcyklen.

 De får lyst til mere

Klubinstitutionerne i Tingbjerg og Tingbjerg Heldagsskole har været med til byfest. De mindste børn har deltaget i optog og underholdning om formiddagen, og de større børn har ofte optrådt senere. Klubben på Terrasserne har stået for et væld af aktiviteter, som alle klubbørnene har været med til at styre. Også de mange nye foreninger i Tingbjerg har i de senere år engageret sig og budt ind med smagsprøver på deres foreningsaktiviteter, f,eks. sport, fritidsaktiviteter og kultur.

Dans på scenen til eid 0813 MIKAL SCHLOSSER

Dans på scenen til eid.  (Foto: Mikal Schlosser)

– Byfesten har været en stor begivenhed med mange involverede, og en stor opgave for Områdesekretariatet som tovholder. Er man interesseret, vil det være alle tiders ramme for at prøve nogle idéer af som forening og til at få erfaring med at arrangere og organisere. Mange har benyttet denne mulighed, specielt i de sidste par år. Vi har kunnet se, hvordan det giver blod på tanden at have succes. Det giver lyst til mere, fortæller Margrethe Clausager, projektleder i Områdesekretariatet.

Andre tager over

To gange om året fejrer man som muslim eid. Lille eid – den lille fest – markerer afslutningen på ramadanen, og i 2013 tog tre lokale foreninger i fællesskab initiativ til en stort anlagt eidfest for alle i Tingbjerg. Omdrejningspunktet var mad at spise, sceneoptrædener, socialt samvær samt sjov og spas for børnene. 450 mennesker tog imod invitationen, og arrangørerne proklamerede, at overskuddet fra festen går til en ny fest i 2014.

De frivillige afdelingsbestyrelser fsb og SAB i Tingbjerg inviterer hvert år til julefest i december, og det gjorde de også i 2013. Festen er en forsmag på juledagene med et kæmpestort, pyntet træ, sange, julemand samt gaver og godteposer til alle børnene. En fælles indmarch starter festen, hvorefter den står på hyggeligt samvær med mad og julelækkerier.  

Piger til julefest TONJE ELIASSONFra julefesten.  (Foto: Tonje Eliasson) 

Den store nye fest i 2014 er kulturfesten, der ligesom de andre fester er en åben fest, hvor alle er velkomne. Det bliver Tingbjergs foreninger, der organiserer, arrangerer og inviterer til festen, der efter planen skal holdes i juni. Festen er stadig i sin vorden, så man skal holde øje med hjemmesiden tingbjergforum.dk. hvor der kommer løbende information.

– Nu lader vi de store fælles fester være op til alle de engagerede beboere, frivillige og foreninger i Tingbjerg. Tiden er inde til, at byfesten viger pladsen til fordel for andre fester. Vi glæder os til at feste med, siger Margrethe Clausager.

**FAKTA**

Fester i Tingbjerg 2014

Juni: Kulturfest

August: Lille eidfest

Oktober: Store eidfest

December: Julefest

De nævnte fester er blot et udpluk af Tingbjergs fester. 2014 byder på flere muligheder for at feste sammen i Tingbjerg. Man kan få mere information på hjemmesiden tingbjergforum.dk.

Af Gry Abrahamsen