Chevrolet dropper det europæiske marked

2013_12_06Chevrolet-dropper-markedet-i-europaMOTOR: I følge Bilmesser.dk er det snart slut med Chevrolet i Danmark. Vi citerer her en artikel, som fortæller, at man på grund af stærkt faldende salg stopper. Ikke bare herhjemme men i hele Europa.

General Motors har meldt ud at man trækker Chevrolet fra det europæiske marked i 2015. Fremtidig service og salg af de mere eksklusive modeller vil ske gennem Opel

Tilbage i 2005 forsøgte Chevrolet at relancere sig selv og for alvor komme ind på det europæiske marked via en storstilet offensiv. Strategien var at sælge små billige biler med massere af ekstraudstyr, dette på trods af at de første modeller egentlig blot var Daewoo’s med et Chevrolet logo. 

I Danmark har specielt de mindre modeller som Aveo og Spark været yderst attraktive, det skyldes deres lave pris, gode brændstofsøkonomi, en lang liste af ekstraudstyr for ganske få penge og ikke mindst deres utroligt lokkende finansieringsmuligheder til specielt unge mennesker.

Skuffende salg
Siden relanceringen i 2005 har Chevrolet i gennemsnit solgt 200.000 biler på det europæiske marked, herhaf har størstedelen været udgjort af de mindre modeller. Men det seneste års tid har det GM-ejede mærke haft problemer med salget, faktisk er antallet af solgte biler faldet med 17 procent gennem de sidste 12 måneder. Chevrolet har forsøgt at vinde markedsandele igen ved dels at sænke prisen på deres modeller og dels at tilføje yderligere ekstraudstyr – men det betyder at de nye Chevrolet’er kommer i konflikt med Opel der også er ejet af GM. Konflikten skyldes at de billige Chevrolet modeller henvender sig til de samme kunder som de billige Opel’er og dermed konkurrerer man mod sig selv.

Opel overtager service og reperationer
Det faldende salg har skabt røre hos GM, efter et samlet tab fra 2005 til nu på over 100 mia. kroner, er der nu sagt stop. I en overraskende udmelding fra General Motors forlyder det at man trækker sig ud af det europæiske marked ultimo 2015 med den forhåbning af det vil øge salget af Opels modeller. Udmeldingen kommer blot et par dage efter GM’s CEO Dan Akerson udtalte, at man ønsker at skabe større afstand mellem det tysk baserede Opel og Chevrolet mærket. Det betyder altså, at der fra 2016 ikke længere vil kunne købes almindelige Chevrolet modeller herhjemme som Spark, Aveo, Cruze og Captiva.

Sidder man nu og bliver nervøs for servicering og reperation af den Chevrolet, man lige har købt, så kan man tage det roligt, da Opel og deres værksteder overtager disse opgaver – ligesom de overtager  salget af den nye Chevrolet Stingray.