Den gamle lokalavis er flyttet til Søborg

For første gang siden 1907 har Brønshøj-Husum ikke en lokalavis liggende i bydelen. En af landets ældste af slagsen – Brønshøj-Husum Avis – flyttede onsdag fra domicilet på Husum Torv, Frederikssundsvej 322 A til ny adresse i Søborg, – Søborg Hovedgade 119, 4. sal

Brh-husum 2

Snart slukkes den rød/hvide lysreklame på Husum Torv. En epoke er slut.

Det er faktisk lidt historieskrivning det her, og hvor mange havde mon set det komme ?

Den gamle avis har nemlig klaret sig gennem stort set alle kriser gennem tiden, og vartegnet “den standhaftige tinsoldat” har i de seneste 40-45 år været avisens logo.

Mange i bydelene vil sikkert – (og med god grund) – begræde, at tingene har udviklet sig således, at avisflagskibet nu er rykket ud af kommunen. Men man er også nødt til at se rationelt på det. Siden krisen kom for 5-6 år siden har alle – også lokalaviserne – haft det sværere end nogensinde. Derfor må man indrette sig efter forholdene. Så at Brønshøj-Husum Avis nu deler lokaler med lokalavisen i Søborg – Gladsaxebladet – er egentlig en naturlig selvfølge. Det behøver avisen jo bestemt ikke blive ringere af. Måske snarere tværtimod.

Men alligevel er det en mærkelig fornemmelse.

De seneste 50 år

Vi har kigget lidt i historiebogen omkring Brønshøj-Husum Avis – men kun 50 år tilbage, da det først og fremmest er den tid, vi har mest kendskab til.

Haabets Allé 1

haabets

I starten af tresserne lå avisen på Haabets Alle 1, 2 sal til højre. Dengang med Jørgen Drachmann som ansvarshavende redaktør. En fin mand – som med sikker hånd styrede avisen. 

Tuxensvej 1

tuxens

Imidlertid blev forholdene for trange på et tidspunkt, og så flyttede man hen på en vej nærved, Tuxensvej, hvor man rykkede ind i det hvide hus i nummer 1. På det tidspunkt var Gunnar Knudsen blevet ansat på avisen, og han blev senere medejer og kompagnon sammen med Jørgen Drachmann, da der skete ændringer i ejerskabet.

Holcks Plads 4

holck

Det blev til endnu en flytning i halvfjerdserne – til Holcks Plads 9, hvor avisen rykkede ind i stueetagen. Her lå man til 1982, indtil Brønshøj-Husum Avis fusionerede med bydelens anden avis – Husumbladet. På det tidspunkt var avisen inde i en svær krise, da netop Husumbladet havde overtaget styringen i bydelene. 

Islevhusvej 32

islev

Dermed opstod et nyt makkerskab – Gunnar Knudsen og Gordon Gelbek. I mellemtiden var Jørgen Drachmann stoppet, og hans aktier havde Gunnar Knudsen købt. Så før fusionen stod han som ejer af Brønshøj-Husum Avis – (under navnet Gunnar Knudsens Forlag). Nu opstod så det nuværende aktieselskab – Brønshøj-Husum Avis A/S. Rollerne blev fordelt på den måde, at Gunnar Knudsen blev ansvarshavende redaktør, mens Gordon Gelbek blev administrerende direktør. De efterfølgende år havde avisen virkelig en af sine store glansperioder. 

Desværre nåede Gordon Gelbek ikke at opleve succesen ret længe. Han døde i 1986 – og dermed overtog Gunnar Knudsen avisen helt. Det varede i flere år. Helt frem til 1995, hvor undertegnede købte Brønshøj-Husum Avis og blev ny udgiver.

Husum Torv – Frederikssundsvej 322 A, 1 sal

Brønshøj-husum 1

Det betød nye tider og ny adresse.

Fra Islevhusvej 32 rykkede avisen et par år efter ind i Husum Biblioteks gamle lokaler på Frederikssundsvej 322 A, 1. sal – midt på Husum Torv, som var blevet totalt renoveret. Samtidig fik Brønshøj-Husum Avis sit eget sætteri på adressen, Sats & Tryk – og som sådan kørte tingene med succes frem til 2008. Her dukkede Dansk Avistryk op med et fornuftigt tilbud på at købe den gamle avis. Der fra kender de fleste sikkert resten af historien. Undertegnede fortsatte som ansvarshavende redaktør i de efterfølgende fem år.

Søborg Hovedgade 119, 4. sal

søborg

Alting har en ende, og den 30. september havde undertegnede sidste arbejdsdag på den gamle avis velvidende, at en flytning ventede forude. Den dag kom så onsdag den 4. december 2013.

Epilog

Brønshøj-Husum er et utroligt område med en befolkning, der elsker deres bydele. Ikke mange andre steder finder man så mange lokalpatrioter. Derfor vil flere – måske specielt de lidt ældre – savne at have den lokale avis liggende indenfor rækkevidde. At kunne kigge op på redaktionen og få en snak eller blot for at aflevere løsninger på diverse konkurrencer. Det er slut nu.

Men hver uge vil man fortsat modtage avisen tirsdag og onsdag, – så abstraherer man fra afsenderadressen, bliver der nok ikke den store forskel.

2700-netavisen

Helt uden en avis med adresse i bydelen ender det nu ikke med. For snart tre uger siden gik www.2700-netavisen.dk i luften, som en af de første lokalaviser – der udelukkende er at finde på nettet. 

Og lad os være helt ærlige – med en fantastisk flot modtagelse. Allerede nu har vi flere tusind “looks”, og vi ved, der bliver holdt godt øje med os. Netavisen vil løbende opdatere, hvad der sker i bydelene, og ingen skal være bange for at kontakte- og bruge os. Flere og flere har meldt sig under fanerne, hvilket vi er meget glade for.

Og adressen på netavisen er Frederikssundsvej 322, A, 3. sal, 2700 Brønshøj – midt på Husum Torv. Den skarpsindige vil nok opdage, at det er den gamle lokalavis tidligere adresse – bare to etager højere oppe. I opgangen vil man finde netavisens brevkasse.

Dermed er skrevet endnu et nyt kapitel i Brønshøjs historie. Lad os håbe, det bliver til glæde for alle i bydelene.

Og til de gamle kolleger på Søborg Hovedgade – held og lykke fremover !

Flemming Antony