Forældre For Fred – en Brønshøj opfindelse

DSC_4557

 

En forening som fortjener udbredelse udenfor bydelene

Her i området har vi en forening – Forældre For Fred, – også kendt som FFF – der har et så bredt og fornuftigt budskab, at den burde være kendt over det ganske land. FFF har efterhånden fem og et halvt år på bagen, og heldigvis ses den tit i gadebilledet, når der er større arrangementer. Til juletræstændingen på Brønshøj Torv fredag vil man selvfølgelig kunne opleve FFF på banen. De vil stå foran Rytterskolen, hvor man sammen med Pilegården dækker nogle hyggelige borde, hvor folk kan sidde og nyde synet af træet og lune sig på dejlig varm kakao. Men hvad var egentlig baggrunden for, at denne forening blev stiftet ? 

I frustration

– Forældre For Fred opstod i maj 2008 i frustration over den dagligdag, vores børn var en del af på det tidspunkt, fortæller stifteren Gitte Toftager fra Hvalsøvej til 2700-netavisen. – Alle havde vi børn i forskellige klasser på Brønshøj skole og uanset køn eller alderstrin, så havde de alle sammen oplevet at blive overfaldet, truet eller slået af en sådan karakter, at vi var langt væk fra, hvad der kan opstå af almindelige konflikter mellem skolebørn. Det var råt og organiseret. Der blev udstedt dummebøder, og der stod vagtværn etableret af børn og unge fra andre områder omkring skolen.  Dengang nægtede skolen af have noget med det at gøre, så længe langt de fleste optøjer og trusler skete uden for skolens område. Derfor kunne de ikke handle på det.

Har ændret sig

Det har heldigvis ændret sig meget, fortsætter Gitte Toftager. –  Vi oplever stadig problemer med hash omkring Brønshøj skole – men der er en hel anden og meget mere effektiv indsats, end da vi startede op. Så snart skolen vurderer, at der er elever indblandet, så får forældrene besked. Der er kommet en anden åbenhed omkring problemerne. Politiet er meget mere synligt, og SSP handler meget hurtigere.

Desværre er problemerne der jo stadig lige her, hvor vi alle færdes og ønsker et trygt lokalmiljø. Så selv om vi ikke har fået løst problemerne gennem årene, så har vi hele tiden forsøgt at skabe opmærksomhed omkring dét at have en fællesskabsfølelse for vores børn og unge. Vi har hele tiden skabt aktiviteter som samler folk.  Senest havde vi omkring 80 børn og voksne omkring vores stand på Brønshøj torv til Halloween. Mere end 80 græskar blev lavet til lygter. Og det betyder så meget for os, at folk kommer forbi og viser at de også tager ansvar.

Silas Holst

Vores seneste arrangement var tirsdag den 19. november i Pilegården, hvor vi i samarbejde med Kulturhuset og med stor støtte fra Brønshøj Husum Lokaludvalg kunne invitere til et gratis foredrag om mobning. Det var Silas Holst – kendt fra vild med dans – som kom og fortalte om sine personlige erfaringer om en barndom fyldt med mobning. 

Endelig er vi med på Brønshøj Torv fredag, når juletræet tændes. og vi står for cafè delen, når den årlige julemærkemarch afholdes i Rytterskolen den første søndag i advent. I forbindelse med juletræstændingen fredag, lancerer vi disse specielle julelys, som vi heldigvis lige nåede af få færdige. Julelys med FFF samt varm kakao, hvem kan stå for det ? Vi står sammen med Pilegården foran Rytterskolen.

 

1463568_10152041243469301_1016405505_n

Taknemmelige

– Vi er taknemmelige for den opbakning og støtte, vi har fået lige siden vi begyndte, og vi håber at vi kan forsætte den gode stil. For sammen gør vi jo alle en kæmpe forskel, slutter Gitte Toftager, som på øverste billede ses sammen med Anni Bikov, medlem af bestyrelsen i FFF.

lucia