Frank Jensen fortsætter som overborgmester

 

FJ2Arkiv 

KOMMUNALVALG 2013: Københavns overborgmester hedder fortsat Frank Jensen. Det står fast efter gårsdagens kommunalvalg. Sent i nat konstituerede fire partier sig Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og De Radikale, og det betyder også, at valgets store triumfator Enhedslisten får den tunge post som Miljø- og teknikborgmester, der besættes af Morten Kabell.                                                                                   Kigger man nærmere på resultatet, gik det således, at Socialdemokratiet fik 27.8 % og dermed 16 mandater i Borgerrepræsentationen. Enhedslisten fik 19.5 % og 11 mandater, Venstre 11.4  og 7, Dansk Folkeparti 7.4% og 4, Radikale 11.1% og 6, Konservative 5.0% og 3, Liberal Alliance 3.8 og 2, mens SF blev valgets helt store taber med bare 10.0% og 6 – næsten en halvering fra valget i 2009.                 

Hvad det kommer til at betyde for blandt andet bilismen i København, at Enhedslisten har besat netop den borgmesterpost, der har ansvar for det, vil tiden vise. Mange bilejere har deres betænkeligheder. Men borgerne har talt ved det demokratiske valg, og nu har man fire år til at se, hvad der sker.

Der forhandles fortsat på Københavns Rådhus om de forskellige borgmesterposter, og så snart de foreligger, vil vi naturligvis bringe dem.

Den seneste udvikling på Rådhuset har gjort, at Morten Kabells borgmesterpost ikke er så sikker endda. Vi vender tilbage til sagen, når der er afgørende nyt