Galleri Oxholm har fernisering fredag den 7. marts

 

galleri-oxholm

 

Fredag den 7. marts kl. 16-19 har Galleri Oxholm – (med lokalt islæt) – fernisering på nye spændende udstillinger i Ravnsborggade 5 og 6 på Nørrebro.

I Oxholm HALL – Gunleif Grube: Livets Pris

Gunleif Grube

Det ekspressive maleri er en non-verbal dialog. Billederne er tavse, men igennem en kompleks proces begynder der alligevel en samtale med beskuerne. 

De er ikke abstraheret længere ud, end de kan aflæses og genkendes i underbevidstheden. Et fravær af genkendelse, er et fravær af dialog, og modtagelsen forudsætter en minimum genkendelse for at blive taget imod på en måde, der taler til ens sanseapparat. – En oplevelse forudsætter en afkodning af det ekspressive sprog, der anvendes, og derfor kan jeg ikke fjerne mig fra genkendelsen, hvis en dialog skal opnås, siger Gunleif Grube.

Mennesket og ”masken”, der er i fokus, er en uudtømmelig kilde at trække på. Det kan omhandle alt fra det poetiske, det vilde, det groteske, sorgen, kærligheden og mere til.

Når maskerne er abstrakte, uden en direkte personlig genkendelse, handler det mere om at male ”mennesket” end at male den enkelte person. Mennesket er ekstremt komplekst, og derfor er der brugt flere underliggende toner til at skabe flertydelige stemninger.

Oxholm Galleriet – Radu Belcin: Unfulfilled Hopes

Radu Belcin

Med titlen “Unfulfilled Hopes” præsenterer den rumænske kunstner Radu Belcin’s sine seneste værker sammen med en udvalgt samling fra hans sidste tre års kunstneriske virke. Belcin’s værker er internationalt anerkendte for den mørke, surrealistiske atmosfære, hvori han rokker ved og betvivler selve vores identitet.

Hans seneste malerier afdækker de dybere, skjulte aspekter af den kollektive underbevidsthed, iscenesat i komplekse kompositioner. Baseret på moderne historie, post-kommunistiske traumer, problemer og klicheer om opførsel, sætter Belcin’s kunst en ny standard for samtidskunstens maleri. Samtidig styrer værkernes titler de tematikker, som beskueren skal forholde sig til: Titler som ”Rising the Ego”, ”Covered Traces”, ”Hope Maker” og ”Happiness is Looming in the Dark” beskriver sammen med Belcin’s menneskelige karakterer de forskellige identitetskriser, han ønsker, at vi skal reflektere over. 

I Oxholm Galleriet – Flavia Pitis: Landscape over Time

Flavia Pitis

Flavia Pitis’ nyeste værker beskriver den dybe forbindelse mellem det rum og den tid, der ligger som et fundament for vores forståelse af virkeligheden. Med udgangspunkt i sine studier af virkeligheden, beskriver Pitis menneskers og situationers identiteter gennem tiderne – datid, nutid og fremtid. Pitis virkelighed veksler mellem surrealisme og neo-romantisme – et mix, der ofte kommer til udtryk med Pitis brug af den dramatiske chiaroscuro effekt.

– Jeg startede dette projekt med at forestille mig, at denne virkelighed ikke er den eneste. Vi mennesker forstår og observerer ikke nødvendigvis den samme virkelighed på samme tid, siger kunstneren selv. – Virkeligheden er under konstant udvikling, og hver beslutning, vi tager, kaster os ud i en ny situation, som også synes at være virkelig. Når virkeligheden ændrer sig i real time, vil det opleves forskelligt af  hvert enkelt menneske. Nogle situationer smelter sammen, mens andre blot flygtigt krydser hinanden, men hvert berøringspunkt leder til nye situationer.

Organiseret af: Galleri Oxholm, København og Nasui Collection & Gallery, Bukarest.

Kurator: Cosmin Nasui

Partner: Den Rumænske Ambassade i Danmark