Hele Brønshøjs Britt ...

 

britt 2Britt er kendt over det ganske land – men har aldrig glemt, hvor hun kommer fra 

I serien om gode ambassadører for Brønshøj er vi nået til evigt unge Britt Bendixen. Gennem sin dans er hun blevet kendt i det ganske land, og TV-seerne kan hvert efterår følge hende som en af de fire dommere i TV 2’s populære “Vild med dans”.

Britt er helt igennem en brønshøjer. Hun er født den 14. januar 1942. Hendes forældre var danseinstruktørerne Mitzi og Frode Bendixen, som i 1945 etablerede danseskolen Pejsegården på Frederikssundsvej i Husum. Selvsamme år begyndte Britt for alvor at danse, og da hun lige var fyldt ni år, vandt hun sin første danske titel. Pokalskabet taler sit tydelige sprog om de efterfølgende år.

Dansen har siden været hendes et og alt. Gennem mange år har Britt været læremester for generationer i bydelene, og hun har samtidig lært kendte og ukendte danseelskere at begå sig på dansegulvet. Men udover at passe Pejsegården, har Britt haft overskud nok til at løse andre store opgaver. Hun har blandt andet været koreograf på talrige revyer – ikke mindst Cirkusrevyen.

I seksten år dannede hun par med koreografen Gene Nettles, med hvem hun har sønnen Niclas.

Mesterdansere fra Pejsegården

Gennem årene er et utal af mesterdansere sprunget ud fra Pejsegårdens talentskole. Men det er en kendt hemmelighed, at Britt meget gerne vil afhænde danseskolen. Den har de seneste år været til salg, men der har stadig ikke meldt sig en køber. Det Britt allerhelst ønskede var, at sønnen Niclas havde ført skolen videre som tredje generation. Niclas er selv uddannet danser, instruktør og koreograf, men han har foretrukket at køre sin egen karriere og ellers passe godt på familielivet med kæresten Trine Dyrholm. Sammen har de sønnen Axel på godt tre år.

britt 3

Sådan har Britt i et utal af år stået og budt velkommen til Pejsegården

I Brønshøj har Britt altid været et populært ansigt i bybilledet. Selvom hun gennem mere end 50 år har været kendt af dansefolk fra både fra ind- og udland som en superdygtig lærer og instruktør, har hun aldrig glemt, hvor hun kommer fra. Det har man altid kunne læse i artikler om hende. Brønshøj og Husum er blevet flittigt nævnt.

Brillerne i panden

TV-seerne fra “Vild med dans” har også lært Britt at kende på en anden måde. Alene brillerne i håret er blevet en slags vare/kendemærke for hende. Og måden hun indgående forklarer de forskellige danses oprindelse og grundtrinå, er også gået rent ind. Der forklares og demonstreres, og så må sidemanden i dommerpanelet Jens Werner ind i mellem stå for skud.

britt 5

Brønshøj-Husums sande dansedronning

Overliggeren på det hele er Britts altid gode og smittende humør.

Som nævnt var hun selv i eliten som aktiv, men hun valgte at trække, sig efterhånden som andre opgaver hobede sig op både på Pejsegården og i Cirkusrevyen. Det er også blevet til store opgaver i andre revyer, blandt andet Holstebro – og Nykøbing Falster -revyen.

Rent lokalt har Britt Bendixen deltaget i flere andre aktiviteter. Hun har for eksempel overrakt priser til Brønshøjs idrætsudøvere og har sandelig også tændt Husums juletræ for en del år siden. Hun er stadig stærkt engageret i PAF Pejsegårdens Amatør Sportsdanserforening, som præsterer det ene flotte resultat efter hinanden ved både sjællandske- og danske mesterskaber.

Det skal også nævnes,  at Britt Bendixen blandt meget andet har modtaget Revyernes Revys Æreskunstnerpris.

britt 4

Og nej – Britt spiller ikke selv, men hun elsker god musik, som jo også har præget hendes liv.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
.