Klar til ny sæson for 2700 Filmklub

 

Filmklub Husum

I januar skydes den nye sæson for 2700 Filmklub i gang. Denne gang udspringer arrangementerne fra Asien og den litteratur, der kommer fra verdens største kontinent. Fælles for historierne er, at de handler om barndommen og de ar, som mennesker må bære igennem livet.

Film og bøger fra Asien 

Den 29. januar går turen til 1920’ernes Indokina på Husum Bibliotek & Medborgercenter. Det sker sammen med Maguerite Duras og hendes selvbiografiske roman ”L’Amant” eller ”Elskeren”, der vakte betydelig opsigt, da den udkom i 1984, på grund af dens seksuelle indhold.  Filmatiseringen er fra 1992 og instrueret af den franske instruktør Jaques Arnoud, mens hovedrollerne spilles af den kendte Hong Kong-skuespiller Tony Leung Ka-Fai og en purung Jane March. Aftenens oplægsholder bliver Helene Filskov Bjerre Nielsen som er cand.scient.bibl. og specialist i Duras` forfatterskab.

 

Den 26. februar, ligeledes i Husum, går turen til Kina med den engelske forfatter J.G. Ballard, der har skrevet den selvbiografiske roman ”I solens rige” fra 1984, som handler om barndommen i en japansk krigsfangelejr. Den blev i 1987 filmatiseret af Steven Spielberg i en Hollywood-storfilm med blandt andre Christian Bale og John Malkowich i hovedrollerne. Oplægsholderen bliver Marie Emilie Kortenbach fra Nørre G.

Manga på dansk

Onsdag den 12. marts har man inviteret japankyndige Mette Holm til at komme i Kulturhuset Pilegården og fortælle om mangategneren Jiro Tanguchi og om tegneserier i Japan.

Mette Holm har oversat en del af Tanguchis mangaer til dansk, og hun vil fortælle om denne spændende tegner og storyteller, der både selv skriver de historier, han tegner, og forvandler andre forfatteres romaner til smukke, tegnede universer. Hans værker rækker fra gangsterdramaer over barndomsfortællinger til følsomme kærlighedshistorier, og han fortjener sammenligning med Kurosawa, Miyazaki og Murakami i sin evne til at skabe bånd mellem øst og vest. Derudover vil hun fortælle om den udbredte manga-tradition i Japan. Hvem læser dem og hvad handler de om?

Sidst men ikke mindst sluttes Asien-rundturen af i Japan den 26. marts sammen med Haruki Murakami og hans gennembrudsværk ”Norwegian Wood” fra 1987. Den blev i 2010 filmatiseret af den vietnamesiske mesterinstruktør Tran Anh Hung, der har skabt en følsom fortælling om den unge Toru, der i 1960’ernes Tokyo indleder et forhold med de to meget forskellige kvinder Naoko og Midori. Filmen varer 133 minutter og vises i Pilegården.