Mindedag på Rytterskolen for svenskernes storm på København 1659

 
I samarbejde med lokalhistoriker Allan Nielsen inviterer Rytterskolen til et spændende lokalhistorisk foredrag der beretter om stormen på København 1659.
 

Den 11. februar 1659 stormede Karl Gustavs svenske hær det belejrede København fra krigslejren i Brønshøj, Carlstad! De hårde kampe om natten ville kunne afgøre om Frederik d. 3 og Danmark ville overleve som selvstændig stat, eller blive slugt af broderlandet Sverige, lige som Skåne, Blekinge og Halland. Danskerne i København holdt stand, og svenskerne måtte trække sig tilbage med store tab, dermed var Danmark reddet indtil videre. For at mindes og bedre forstå denne dramatiske dag i Danmarks historie, markeres dagen på Rytterskolen med et foredrag om Karl Gustav Krigen, med fokus på stormen og hvor tæt Danmark var på at gå under som nation.

Efter foredraget vil der være adgang til Rytterskolens Carlstad udstilling, der viser krigen i form af 18 flotte scenarier og 300 forskellige figurer og andre genstande, ligesom der vil være mulighed for at se udstillingen Jørgen Schlosser: COLLAGE – i tid og rum, samt kigge på litteratur m.m. om krigen.

Entré 65 kroner ..