Orgelkoncert i Kapernaumskirken

kapernaumaltermini

Torsdag den 2. januar kl. 17, indleder Kapernaumskirken, Frederikssundsvej 45,  sin koncertrække med 3 orgelkoncerter (en orgeltrilogi), tre på hinanden følgende torsdage, med en orgelkoncert, hvor kirkens egen organist, Peter Brenøe Lange, sidder ved tangenterne.


WIDOR

Torsdagens program består af ganske få værker, heriblandt Carl Nielsens ”Commotio” og et par satser fra Orgelsymfoni nr.5 af den franske komponist og organist Charles-Marie Widor. Commotio er et langt værk, hvor man nærmest går på udflugt i Carl Nielsens mangfoldige melodiverden. Noget er symfonisk og kraftigt, for ikke at sige virtuost, mens andet – og det er heldigvis det meste – præsenterer den ene smukke fynske melodi efter den anden, som man bedst kender Carl Nielsen. Værket er en slags punktum for Carl Nielsens liv, det sidste han komponerede i 1931, kort tid før han døde, og kan derfor betragtes som et testamente. Widor er mest kendt for netop den afsluttende Toccata, fra den 5. orgelsymfoni, og det er selvfølgelig den, man får at høre.

 

Torsdag den 9. januar kl. 17, hvor det også gælder orgelmusik af Widor, er det domorganist Birgitte Ebert, Ribe Domkirke, som vil fremføre 3 staser fra den 6. Orgelsymfoni, samt værker af Carl Nielsen og Rued Langgaard.

Den sidste torsdag i koncertrækken, den 16. januar kl. 17, er det københavner organisten Hans Ole Thers, Helligåndskirken på Strøget, som spiller Widor’s ”Marche Américaine”, 3 satser fra Widor’s 1. Orgelsymfoni og intet mindre end den kendte Toccata og Fuga i d-mol af J.S. Bach.

Efter hver koncert inviterer Kapernaumskirken på en lille forfriskning, hvor man også kan få lejlighed til at møde musikerne.

Gratis adgang.

Varighed: Ca. 45 min.