Succesfuldt HF-Center løfter sløret

 

Efterslægten _FOTO (1) (2)

I 2013 fik HF-Centret Efterslægten landets bedste hf-eksamensresultater og anerkendelse for dets særlige evne til at løfte kursisterne fagligt. Nu løfter det populære HF-Center i Københavns Nordvestkvarter sløret for sine mange uddannelsestilbud ved at inviterealle interesserede til orienteringsaften mandag den 3. februar.

– De besøgende får mulighed for at høre om vores alsidige uddannelsestilbud og få en snak med vores kursister, undervisere, studievejledere og rektor,” fortæller arrangør Kirsten-Anne Hoffmann og fortsætter: ”- Man kan også snuse til Efterslægtens 30 forskellige fag og besøge vores flotte, nye idrætshus Nobis. I det hele taget er aftenen en rigtig god anledning til at stille spørgsmål og finde ud af, om en HF-uddannelse er noget for den enkelte.”

Højeste gennemsnit i landet

– Uanset om valget falder på en klasse, en pakke eller et enkelt fag, er der ingen tvivl om, at undervisningen på Efterslægten virker! ”Den virker så godt, at kursisterne sidste år fik de bedste hf-eksamensresultater i hele landet,” fortæller en glad og meget stolt rektor Anne Frausing. – ”Et gennemsnit på 6,8 for HF2 er bare SÅ flot – faktisk 0,5 højere end forventet, når man betænker områdets socioøkonomiske status,” konstaterer hun.

Skolens flotte resultater fremgår bl.a. af Undervisningsministeriets hjemmeside, som i 2013 for første gang offentliggjorde eksamensresultaterne med socioøkonomisk reference. Referencen er et statistisk beregnet udtryk for, hvordan elever med samme baggrund klarer de forskellige prøver. Og her viser det sig, at kursister fra Efterslægten klarer sig langt over normalen. Populært sagt er skolens løfteevne i top.

– ”Det er ikke bare statistisk signifikant, – – der er sort på hvidt dokumentation for, at det gør en stor forskel at få sin uddannelse på Efterslægten,” fastslår Anne Frausing.

Eftertragtet at være efterslægter

Efterslægten _FOTO (3)

Kursister fra HF-Centret Efterslægten foran den snart 228 år gamle traditionsrige, men moderne skole.

Den snart 228 år gamle institution er kendt for sin anvendelsesorientering – både hvad angår undervisning og uddannelsestilbud. Så det undrer ikke, at skolen blev det mest søgte hf-kursus i hele Region Hovedstaden i 2013. Med andre ord: Det er eftertragtet at være efterslægter!

– Vi har de seneste år oplevet en støt stigning i ansøgere til HF, og mandag den 3. februar er der altså mulighed for at blive klogere og tage beslutningen,” fortæller studievejleder Ole Sylvest Laustsen og fortsætter: – ”Der ingen grænser for, hvad HF kan føre til – det er det fantastiske ved uddannelsen. Vi har tidligere kursister, der er i gang med en karriere i politiet, andre er sygeplejersker og fysioterapeuter, mens andre igen studerer på seminariet eller universitetet. ”Men,” tilføjer han, – ”det forudsætter, at man har den rette indstilling og arbejdsomhed, – for selvfølgelig kræver det noget at tage en gymnasial uddannelse på to år. Derfor er kravet, at man har 10. klasse eller en anden tilsvarende uddannelse foruden 9. klasse for at blive optaget på HF.”

Ud over standard-hf samt hf-net og -enkeltfag tilbyder HF-Centret Efterslægten en række interesseklasser og pakker, der alle sigter mod at imødekomme kursisternes særlige interesser og mål. F.eks tilbyder skolen en Designpakke og en Krop- og sundhedsklasse. Sidste nye skud på stammen er en New York-klasse. – ”Den er for kreative og seriøse kursister, der brænder for film og musik”, fortæller underviser Jeanne Bagger, som personligt glæder sig til at vise klassen rundt i den fascinerende metropol.

Spændende kursistmiljø

Efterslægten _FOTO (2) (1)

Over 1200 kursister er på nuværende tidspunkt indskrevet på HF-Centret Efterslægten,og omkring 250 forventes at få hf-studenterhuen på til sommer.

I det hele taget er HF en solid 2-årig, almen gymnasial ungdomsuddannelse, som giver en god basis for alle mulige videreuddannelser. At Efterslægten desuden lægger vægt på et godt kursistmiljø ses bl.a. ved, at medarbejderne tilbyder kursisterne hjælp til lektier, rygestop eller eksamenspræstation, mens andre fungerer som kursistcoaches til assistance, når der f.eks. skal stables sports- eller caféarrangementer på benene.

– Man kan møde mange forskellige typer kursister og aldersgrupper her på Efterslægten. Vores miljø er derfor præget af respekt og mangfoldighed. Alle kommer med hver deres baggrund og hver deres bidrag til fællesskabet – både i og uden for klasserummet,” siger kursistcoach Claus Petersen og tilføjer: – ”Man kan også lære meget af at arrangere en fest eller lignende for sine medkursister.”

Efterslægten støtter sporten

Det er ikke bare indadtil, at Efterslægten gør en forskel for dets ca. 1400 kursister. Politisk set er institutionen en god medspiller i den politiske målsætning om at få 95 % af en ungdomsårgang til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Rent sportsligt har Efterslægten også en målsætning om at gøre sig bemærket. Det bl.a. ved at sponsorere lokale sportsklubber som Brønshøj Boldklub, Gladsaxe Idræts Forenings Gymnastik og Ajax København.

– Ved at støtte sportsklubberne økonomisk gør vi en forskel med hensyn til at sikre idrætten og det sunde valg i vores store lokalområde,” fastslår netværksmand Søren Kraunsøe. – ”Efterslægten betyder jo egentlig ’for fremtiden’, og som uddannelsesinstitution mener vi, at vi også har et socialt ansvar – ikke bare for vores kursister, men ligeledes for vores omgivelser.

Alle er velkomne!

Ca. 700 arbejdsdage vil det tage de kursister, der starter på HF-uddannelsen til august, før de står med den hvide hue med det blå bånd på hovedet i juni 2016. 

Efterslægten _FOTO (4)  

Flittige kursister fra HF-Centret Efterslægten

Rektor Anne Frausing ser sammen med sit engagerede personale frem til at åbne dørene for alle interesserede til Orienteringsaftenen mandag den 3. februar kl. 19:30: – Vi glæder os til at vise Efterslægten frem og informere om vores uddannelsestilbud. Jeg kan desuden afsløre, at der er sat tid af til lidt underholdning og en lille forfriskning. Alle er velkomne i aulaen her på Hyrdevangen 62,” slutter hun.

Vil man vide mere, kan man kontakte informationschef Ole Vadmand eller Efterslægtens kontor – Tlf.: 3396 4000. Fax: 38 60 23 07; e-mail: hfc@hfc.dk – adr.: Hyrdevangen 62, 2400 København NV