Efterslægtens kursister glæder sig til nye ungdomsboliger

I sidste uge besøgte overborgmester Frank Jensen HF-Centret Efterslægten. Her talte han blandt andet med kursisterne om de mange nye ungdomsboliger, der er på vej i København. Det glædede både kursisterne og Efterslægtens leder, rektor Anne Frausing, og borgmesteren havde en god oplevelse.

Mette Bøtter var en af de kursister, overborgmesteren mødte på Efterslægten. Under turen rundt på Efterslægten kunne hun fortælle om den jungle, man som ung studerende kommer ud i, når man skal finde en bolig, der er til at betale. – Jeg har oplevet at give 3.500 kroner om måneden for et, lille, bitte værelse på 8 m2, hvor der kun var plads til en seng og et skrivebord, og lige nu giver jeg 4.000 kroner om måneden for et lille værelse. Og det ligger endda i Brønshøj. Det er ikke engang et specielt centralt eller populært sted.

Også Bertram Silver har måttet gribe til utraditionelle løsninger. – Lige nu bor jeg sammen med mine forældre på Islands Brygge, men jeg overvejer stærkt at købe en båd og sætte den i stand, så jeg kan bo på den. Den har også den fordel, at jeg kan lægge den forskellige steder, så det passer med hvor jeg studerer og arbejder !

Det går fremad i København

Frank Jensen kunne glæde de unge kursister med, at det faktisk går fremad med ungdomsboliger i København. I mange år er der ikke blevet bygget mindre ungdomsboliger i byen, men det er kommunen nu i gang med at lave om på. – Vores mål er 6.000 nye ungdomsboliger inden 2027, fortalte borgmesteren, – og vi har allerede de 2.000 klar, så hvis vi holder tempoet, regner vi med at kunne være i mål allerede i 2020. Vel at mærke til rimelige priser på 2.500 – 4.000 kr., så det ikke bliver for dyrt for unge studerende. Det lykkes blandt andet, fordi kommunen har skåret ned på kravene til ungdomsboliger, f.eks. krav om parkeringspladser og friarealer.

For Efterslægtens lokalområde er der også godt nyt: Bydelene Brønshøj-Husum, Bispebjerg og Nørrebro er planlagt med tilsammen 1.922 nye ungdomsboliger siden 2010, hvoraf 527 allerede er taget i brug.

– Men det kunne naturligvis være dejligt, hvis alle 6.000 ungdomsboliger stod klar allerede nu, kommenterede Mette Bøtter. – Jeg ville ønske, at man lige kunne trylle boligerne frem nu og her. For det er lige nu, der er brug for boliger. Men at det går hurtigere, det er bestemt en god ting.

Vigtigt for de unge

Også Efterslægtens rektor, Anne Frausing, glædede sig over, at udviklingen går stærkt. – Der kommer rigtig mange unge til København – og til Efterslægten – for at tage deres uddannelse. Og på Efterslægten hører vi næsten dagligt om, hvor svært det er for de unge at finde løsninger på deres boligbehov. Nogle sover på sofaen på skift hos venner og familie, andre går fra den ene korte og dyre fremleje til den anden, og atter andre har simpelt hen ikke noget sted at bo. Så det var dejligt at høre fra overborgmesteren, at der er lysere tider forude. Desuden var det i det hele taget dejligt at få Frank Jensen på besøg og mærke hans oprigtige interesse for vores HF-Center og for vores gode, unge kursister.

Frank Jensen delte tilfredsheden med rektor: – Det har været et virkelig interessant besøg her på Efterslægten, både de historiske rammer, som Efterslægten udgør her i Nordvest, og at møde de unge mennesker, som jo altid gør et stort og uudsletteligt indtryk på mig. Deres appetit på livet, men også de gode råd, de kan give med til os, der har ansvaret, så vi kan gøre noget for at gøre det lettere for dem at få nogle boliger og få gennemført deres uddannelse. Så det har været en rigtig god oplevelse.