Danmarks første rocksanger Ib "Rock" Jensen" boede sine sidste år i Brønshøj

Fra Ib “Rock” Jensens korte storhedstid i 50’erne for fuld udblæsning. Billedet blev senere brugt som fankort

Den 15. april 2014 døde Danmarks første rocksanger Ib “Rock” Jensen. Han blev 81 år gammel. Den gamle rockkæmpe boede i en lang årrække i Brønshøj, og netavisens redaktør havde flere gange fornøjelsen at skrive om denne lille, ydmyge og ualmindelig rare person.

027

Det at besøge ham i hans lille hyggelige kolonihave i Islev var i sig selv en oplevelse. Han var en glad og munter fyr, der havde let til latter. Derfor var timerne sammen med ham altid morsomme og livsbekræftende. Selvom det var mange, mange år siden, Ib “Rock” Jensen var på tapetet, så kunne han fortælle en masse sjove anekdoter fra den tid. Og på hans dejlige københavnske sprog blev det bestemt ikke kedeligere.

016 En sjov historie er fortalt, og tårerne løber ned ad kinderne af bare grin …

Ib Asbech (som han kom til at hedde), var oprindelig uddannet sadelmager. Han elskede at synge og danse, og en tilfældighed gjorde ham pludselig berømt i hele landet. Under en amatør konkurrence på Amager blev han opdaget af den daværende danseskoleejer Børge Kisbye, som var meget om sig. Inspireret af en amerikansk komet ved navn Elvis, mente Kisbye, at vi her i landet burde have en tilsvarende, der både kunne synge og danse. Derfor lavede han en række arrangementer, som skulle præsentere en ny dans ved navn “Rock’n Roll”. Det skete under akkompagnement af Ib Glindemanns orkester, og foruden Preben Uglebjerg, som allerede var kendt, havde Kisbye engageret Ib Jensen som opvarmer.

Tryk på den blå linje og oplev den gamle rocksanger på slap line samt historien bag den nye dille rock’n roll.

https://www.youtube.com/watch?v=Z0eLjUHmzFk&feature=emb_title

Det startede i National Scala, men måtte snart flyttes til KB-hallen, og det var her, unge Ib Jensen fik sit store gennembrud i senefteråret 56. Succesen var så stor, at Kisbye tog sit rockshow med på turné over hele landet.

Den unge danske komet nåede tilmed at blive et indslag i ABC-Teatrets Revy, hvor han under sin sang “Politi-Rock” blev ført bort af en politibetjent, som var selveste Dirch Passer. Men karrieren varede kort, og Ib “Rock” Jensen blev trykkeriarbejder i Det Berlingske Hus, et job han havde til sin pension.

Glædeligvis fik den gamle rocksanger nogle dejlige oplevelser i sine sidste år, hvor han “blev opdaget” igen i takt med, at rocken fra dengang atter blev hevet frem. Han var således med ved flere lejligheder, hvor netop den genre var på programmet.

SONY DSC

Ib “Rock” Jensen er med i flere bøger om rockmusikken, og signerer her en af dem til en stor fan.

For snart syv år siden sov han som nævnt ind – men vi er mange, der stadig vil trække på smilebåndet, når vi mindes de sjove stunder, vi har haft med sammen med ham.

Ib “Rock” Jensen var bestemt et positivt bekendtskab, og han vil ikke blive glemt.

16.02.21