­­Reparationscafé i Pilegården

 

Sidste måned så en ny reparationscafé dagens lys i Kulturhuset Pilegården. Mandag den 25. september kl. 17-19 er det tid til den næste reparationscafé.

 

Mens man sidste år halverede momsen på reparationer i Sverige, hersker der i høj grad stadig en brug-og-smid-væk-kultur på her på den anden side af sundet. Men hvorfor egentlig smide ting ud, når det oftest er småreparationer, der forlænger levetiden markant?

I en baggård på Brønshøjvej bag Kulturhuset Pilegården er en reparationscafé startet op, hvor lokale folk mødes om at give brugte ting nyt liv. Hvad man kan få fikset afhænger af, hvem der melder sig under fanen og hjælper med at fikse.

 

Har man selv hænderne skruet ordenligt på, så er man også meget velkommen. Lige nu søger reparationscaféen eksempelvis nogen, der kan give tøj en kærlig behandling, hvis der er faldet en knap af eller kommet et hul i yndlingsbukserne – altså småreparationer. Andre discipliner er velkomne, så er man vild med at redesigne eller upcycle, så er man også mere end velkommen til at dukke op eller kontakte Mette Bøgelund på metteb@kff.kk.dk eller tlf. 27 15 68 43.

 

Til den næste reparationscafé er det især de mekaniske og simple elektroniske ting, som man kan få repareret. Samtidig er der god lejlighed til at kigge over skulderen og måske lære en ting eller to om at reparere selv.

 

Håbet er at reparationscaféen med tiden udvikler sig til et hyggeligt makerspace, hvor folk mødes om at give brugte ting og sager nyt liv. Et sted, hvor der er kaffe på kanden og hvor alle er velkomne.

 

Der er reparationscafé igen d. 30. okt. og 27. nov. kl. 17-19.