Brandmænd til markedsdag i Husum på lørdag

brandslukning

Hop i hoppeborg, gør et fund i loppemarkedet og kom helt tæt på brandmænd og brandbiler fra Københavns Brandvæsen, når markedsdagen kommer til Husum lørdag den 21. juni. 

I en enkelt dag vil græsplænen ved Voldparken i Husum være omdannet til en plads med gøgl, musik og teater. Den boligsociale helhedsplan ’Husum for Alle’ holder nemlig markedsdag den 21. juni fra kl. 11-17, hvor der vil være aktiviteter for både børn og voksne.

Brandmænd fra den lokale brandstation vil vise deres brandbiler og udstyr frem, mens brandkadetter vil undervise i førstehjælp og lave brandslukning. Man kan også få gode råd om, hvordan man undgår brand i hjemmet, og hvorfor det er vigtigt at have en røgalarm.

Thomas Malchow-Møller fra Husum for Alle fortæller, at det er første gang de har besøg af vaskeægte brandmænd.

-Vi har ikke prøvet det her før, men vi glæder os. Alle kan lære førstehjælp, men kan også prøve at sidde i en brandbil. Man kan altså sagtens blive klogere og have det sjovt samtidig, siger Thomas Malchow-Møller.

Udover besøg fra brandmænd, vil der også være loppemarked, rap musik fra foreningen ’Livsbanen’ og besøg fra teatertruppen ’Brændende Kærlighed’.

Gruppen ’Brændende Kærlighed’ har lavet komisk stumspil i over 20 år, og det ser Thomas Malchow-Møller frem til, når de slår vejen forbi Husum.

– Fra k. 15-17 vil der være stum teater for alle aldre, og vi glæder os til at kunne afslutte markedsdagen med et ordentligt fælles grin, siger han.