Brønshøj Borgerkros Motionsløb fik en dåb man mindes

Brønshøj Borgerkros muntre motionister lige før det gik løs.

Siden Henrik Rune overtog Brønshøj Borgerkro for få år siden, har stedet søsat en række initiativer, som ikke mindst skaber muntert samvær mellem stamkunderne. Sidste skud på stammen løb af stablen lørdag den 9. september, hvor kroen arrangerede motionsløb mosen rundt med op mod 30 deltagere – de fleste på jernheste og nogle få på apostlenes heste.

Af Kaare Vissing

Kl. 9.00 bød Henrik deltagerne velkommen, og under den efterfølgende morgenmad skitserede Allan Starp ruten. Allan er kendt for at være en rolig og rar fyr, men alligevel burde hans efternavn ende på ”b” i stedet for ”p”. Det var nemlig en sand dødsrute han bød på – ikke så meget for de 20 km rundt om Utterslev Mose som for de mange pitstop undervejs. Her blev der nemlig budt på påfyldninger, der krævede sin mand, men lønnede de deltagere, der har passet den daglige træning på kroen. At netavisens udsendte medarbejder havde svært ved at klare pausernes strabadser, var der ingen, der havde forståelse for.

Under morgenmaden fik hver deltager udleveret en T-shirt, og bagefter blev der taget holdfoto foran kroen. Måske skulle personerne være taget bagfra, dels på grund af det smukke rygmærke ”Brønshøj Borgerkro”, dels fordi de fleste hoveder gjorde sig bedst bagfra.

Og så kunne løbet ellers skydes i gang ved godt 10-tiden. Ad Frederikssundsvej og Åkandevej cyklede man til første pitstop, Maler Bjarnes hus i haveforeningen Trekanten. Her nød man ikke mindst frugterne fra køleskabet i baghaven, mens Husumvold Kirke ved siden af gjorde store øjne. Snart efter kørte man ad Gadelandet og Bystævnet til andet pitstop, Bystævneparken hvor Allan Starp foranstaltede påfyldning af personer og rygsække. At nogle kvinder klogt nok ikke ønsker fuld ligestilling, så man, da de deltagende damer holdt sig beskedent tilbage, mens de tunge rygsække skulle fordeles. Derefter gik det med tre pitstop undervejs gennem Volden, ad Mørkhøjvej, Gladsaxe Møllevej, Sydmarken, Vandtårnsvej og Grønnemose Allé til det sted, hvor Utterslev Mose rækker tunge ad alléen.

Ved sidste pitstop – sandwich, øl og vand samt regn i stride strømme.

Her ventede vandrerne med forsyninger på en trækvogn. Og lidt efter stod den så på sandwich ved en nærliggende, stråtækt bygning. Det var da begyndt at regne, og regnen tog til i styrke, som ville vejrguderne holde dåb over Borgerkroens første motionsløb med manér. Og deltagerne vil helt sikkert forblive faste i troen på løbets succes i årene, der kommer – også selv om turen hjem i styrtende regn ad mosestien langs Rådvadvej, ad stien gennem boldbanerne, ad Hyrdevangen, Mellemvangen og Bavnevangen til Brønshøj Borgerkro lignede noget, som burde være støttet af Dansk Flygtningehjælp.

Henrik Rune nyder at hygge om sine gæster – ikke mindst med guf fra grillen.

Sjældent har stedets stamkunder følt sig så befriede ved at komme indenfor – og nyde kroens våde varer. At Henrik Rune så fra kl. 16.00 kunne byde på velsmagende grillpølser med mere, gjorde bare dagen endnu mere uforglemmelig for de motionerende pionerer.