Brønshøj-fans inviterer flygtninge til fodbold på lørdag i Tingbjerg

12140098_983621381679895_9196289597335926748_o
Her er et godt og spændende initiativ indenfor lokalfodboldens verden.
 
Fangruppen Brønshøj Drunken Army (BDA) inviterer på lørdag den 24. oktober godt 50 flygtninge fra Sandholmlejren til divisionsfodbold og hygge i Tingbjerg. Arrangementet bakkes op af Brønshøj Boldklub og flere lokale aktører.

– Vi vil gerne vise asylansøgerne, at vi er mange danskere, der byder flygtninge velkommen, og som ser mangfoldighed som en styrke. Fodbold er en slags universelt sprog, der kan tales og forstås fra Helmand til Husum, fortæller Kasper Madsen fra BDA.

Sandholmlejren huser både nytilkomne og afviste asylansøgere fra hele verden. Alle i lejren er inviteret, og man regner med at fylde de 55 sæder i bussen.

Arrangementet er en del af den internationale kampagne Football People, som hvert år i oktober fejrer fællesskab og mangfoldighed i fodbold. Kampagnen spændte i 2014 over arrangementer i 59 lande og koordineres af paraplyorganisationen Football Against Racism in Europe.

Brønshøj Boldklub har valgt at lade flygtningene fra Sandholm komme gratis ind til lørdagens 2. divisionskamp mod HIK. To timer før kampen mødes flygtninge og fans i klubhuset bag stadion, hvor man vil spille lidt fodbold sammen, spise noget mad og hyggesnakke.

– Mange af asylansøgerne har barske oplevelser i bagagen, og det er ikke nogen hemmelighed, at hverdagen i Sandholm kan være trist og grå. Derfor håber vi, at vi med dette initiativ kan være med til at give en god oplevelse til en del af beboerne. Ingen flygter for sjov, men vi har alle sammen brug for at have det sjovt en gang i mellem, fortsætter Kasper Madsen.

Før og under kampen samler BDA desuden brugt fodboldudstyr ind til flygtningene i Sandholmlejren.

– Fodbold er populært i Sandholmlejren, men der er mangel på udstyr. Så hvis man ligger inde med en fodboldtrøje, et sæt benskinner eller andet, som kan undværes, så håber jeg, man vil tage det med på stadion. Alternativt kan det afleveres i ugen op til kampen hos Sportigan på Brønshøj Torv, slutter Kasper Madsen fra Brønshøj Drunken Army.

Alle er velkomne til arrangementet, der som nævnt finder sted på lørdag den 24. oktober kl. 13 i Brønshøj Boldklub. 2. divisionskampen mod HIK sparkes i gang kl. 15 på Tingbjerg Ground.

Facebook-event: https://www.facebook.com/