Brønshøj sluttede året af med at kvalificere sig til kvartfinalen i pokalen

FODBOLD: Tre sejre til i DBU’s pokalturnering og så er Brønshøj klar til europæisk fodbold. Det blev en kendsgerning efter lørdagens pokalopgør mod Skive på Tingbjerg Ground. Her vandt hjemmeholdet en fortjent sejr på 1-0, og dermed er BB for første gang siden 1987/88 klar til kvartfinalerne, som spilles i foråret. Dengang for godt 27 år siden nåede BB endda semifinalen, hvor det hele så sluttede efter to kampe mod Brøndby.

        BB-Skive-29_11_14-Jubel_fullarticle

                        Så er det scoret og stor jubel hos Brønshøj-spillerne. (Foto: Christian Haslund)

BB kommer i fint selskab, for i skrivende stund er tre superligamandskaber også blevet klar – AaB, Vestsjælland og Randers. Går det efter favoritværdigheden, så hedder de næste fire SønderjyskE, Brøndby, FC København og enten FC Midtjylland eller Esbjerg. Ene hane i kurven – hold da op – og så er BB landet blandt landets otte bedste pokalhold i den nuværende turnering. Kun Blovstrød i første pokalkamp (9-1) har formået at score mod BB i pokalen.

Lørdagens pokalkamp blev ikke ligefrem det mest ophidsende, man har set. Begge mandskaber gik godt nok til den, men det lå også ligesom i luften, at det var afslutningen på en lang sæson. 0-0 ved pausen efter en lidt halvkedelig forestilling.

Der kom lidt mere knald på de sidste 45 minutter, hvor Skive havde en stor chance ved Lawal, som ramte stolpen, hvorpå bolden sprang ud til Mikael Uhre, som nærmest mirakuløst brændte. Flere mente, at BB lidt senere blev snydt for et straffespark, men dommerens fløjte forblev tavs. Dog lykkedes det for Andreas Granskov at bringe BB i spidsen efter 65 minutter på en fin aflevering fra Oke Akpoveta, som var skiftet ind efter pausen. Den stilling holdt kampen ud – og Brønshøj kan dermed krone et efterår på ondt og godt af med et avancement, alle kan glæde sig til i foråret.

image (3)

Stor glæde over veludført arbejde. BB-spillerne takker hinanden og supporterne for en god afslutning på sæsonen. (Foto: Christian Haslund)