På torsdag er der Bullshit på Husum Bibliotek

                                                    

Mød de Cavlingprisvindende og bogaktuelle forfattere Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen til et forfatterarrangement på Husum Bibliotek den 18. januar kl. 19 og bliv klogere på historieskrivning om rockerkrig og det dybdegående journalistiske arbejde med kilder fra Københavns kriminelle miljøer og om kæresteparret Pia fra Vestamager og bandemedlemmet Makrels søgen efter hævn over fjenden, som forfatterne har leveret med bogen “Bullshit – fortællingen om en familie” (Gyldendal, 2017).

Danmarks første rockerkrig blev udkæmpet i København mellem klubberne Bullshit og Hells Angels. Nu mange år efter krigen har flere tidligere medlemmer fortalt deres version af historien om det store opgør i Københavns kriminelle miljøer. To journalister har med udgangspunkt i skriftlige og mundtlige kilder bl.a. fra Rigsarkivet, Københavns Byret, og Københavns Politi skrevet et portræt om Bullshits version af historien. Historien har indtil videre primært har været fortalt fra Hells Angels perspektiv. Med bogen i hånden kan du dykke ned i den københavnske underverden i 70erne og 80erne, og stifte bekendtskab med de største væbnede kampe i Danmark siden Anden Verdenskrig og de familier, ofre og bandemedlemmer der lever i kriminelle miljøer, og se billeder og mijøskildringer fra en svunden tid, der trækker tråde helt op til i dag. Flere af bogens kilder har ikke før fortalt deres historier og delt deres viden med offentligheden om Bullshits opståen og om den blodige konflikt mellem de to grupper og deres roller i den.

Man kan vinde bogen ved at svare på spørgsmålet “hvad hed Bullshits præsident?” til bibliotekarerne på Husum Bibliotek fra nu og indtil arrangementet den 18. jan. eller skriv svaret i en mail til huarrangement@kff.kk.dk, så trækkes der lod om 2 bøger blandt de rigtige svar. Vinderne kan hente bøgerne på Husum Bibliotek.