Canadisk vådområde giver genlyd i det gamle vandtårn på Brønshøjvej

Snart flyder to vidt forskellige geografiske placeringer sammen til et mikrokosmos af lyd og lys i det gamle vandtårn.


 
The “Wetland Project” er en økoakustisk undersøgelse og et visuelt møde mellem et udrydningstruet vådområde 7000 km herfra og akustikken i en af de tidligere vigtigste bygninger i Københavns vandforsyning.
En 5 kanalers, 24 timers lydoptagelse af biodiversiteten i vådområdet ṮEḴTEḴSEN på Saturna Island i British Columbia på grænsen mellem USA og Canada afspilles inde i vandtårnet og skaber et ekko af fugle, fly, frøer og meget andet i vandtårnets massive arkitektur. For besøgende i installationen i vandtårnet kommer den primære stimulus gennem lytning. Det komplekse lydbillede høres i detaljer, og indtager ørerne fra alle retninger samtidig. Lyden af den fjerntliggende biotop og bygningens enorme efterklang på op til 40 sekunder griber ind i hinanden og skaber et rum, hvor naturen og det menneskeskabte mødes og brydes.

En særligt designet algoritme omdanner i realtid lydfrekvenserne til en strøm af rene farvefelter. Vådområdets lyde bliver oversat og forvandlet til en abstrakt, multisensorisk skulptur af farver, som stråler i vandtårnets tågeindhyllede indre.

Vandtårnets efterklang og de abstrakte synsindtryk får os til at lytte mere grundigt, end vi er vant til i en pulserende visuel kultur. Lytter vi grundigt nok, kan vi få en påmindelse om naturens stadigt mere pressede tilstand.

Frøer indvier lydbilledet Wetland Project åbner fredag den 17. januar kl. 17-21. I dette tidsrum overtager frøerne lydbilledet både i British Columbia og i Brønshøj, hvor Søren Raagaard sampler og bearbejder lydene til et frø-rave.

Soundwalk & Artist Talk Dagen efter lørdag d. 18. januar kl. 15-18 guider kunstneren Jenny Gräf Sheppard publikum på en akustisk vandretur i området omkring vandtårnet. Efter turen fortæller de to Canadiske kunstnere Brady Marks og Mark Timmings om deres arbejde med Wetland Project, hvorefter der er mulighed for at opleve lyd- og lysinstallationen, de har skabt i tårnet. Wetland Project kan herefter opleves tre måneder frem.

Wetland Project er skabt af de to digitale mediekunstnere Mark Timmings og Brady Marks. Projektet er støttet af Canada Council for the Arts.