Copenhagen Blues Festival i denne uge - musikalske lækkerier i Pilegården

Fem fantastiske dage med bluesmusik er lige om hjørnet. Copenhagen Blues Festival kan i år fejre sit 15-års jubilæum med tæt på 60 blueskoncerter fra den 23. -27. september. Her i bydelen kan man opleve tre blueskoncerter under festivalen.

Copenhagen Blues Festival er en såkaldt city club festival. Der er ingen store centrale scener, men til gengæld skylder et væld af koncerter henover 18-20 københavnske spillesteder. Et af de faste bluesspillesteder, som melder sig under fanerne er Kulturhuset Pilegården, som igen i år tegner sig for gode koncerter under festivalen.

Nalle – en dansk legende

Nalle And His Crazy Ivans

Torsdag den 24. september kl. 20 kan man opleve en ener i dansk musik, når Nalle and His Crazy Ivans går på scenen. Fra kopien af ”In the Midnight Hour” over ”Go’e gamle fru Olsen” og ”Amanda” til det spritnye album ”Closer to the Bone” er der én knaldrød pigtråd: Den smukkeste og mest følsomme soulstemme på denne side af Mississippi-bæltet! Med sig på scenen har Nalle Dion Egtved på bas og vokal, Henning Kaae på guitar, klaver & vokal, samt Ivan Sand på guitar, banjo & vokal. Billetterne koster 120 kr. og ønsker man at nyde en omgang stegt flæsk inden koncerten, så kan man tilkøbe en madbillet til 69 kr.

Berejst svensk bluesmusiker

                                                            Jan_Gerfast_Blues_Band

Fredag den 25. september kl. 20 kan man høre en af Sveriges mest berejste bluesmusikere i Pilegården. I Jan Gerfast Blues Band finder man Jan Gerfast på guitar og vokal, Magic Mama på keyboard, Patrik Johnsson på bas og Simon Cop på trommer. Bandets frontfigur er født 1954 og opvokset i Osby. Han samlede guitaren op i 1960’erne og levede i 1970’erne som vagabond og gademusikant. I 1980’erne var han en flittigt brugt studie- og backing-musiker og har i tidens løb turneret, indspillet eller jammet med internationale kunstnere som ”Uncle” John Turner, Big Joe Turner, Angela Brown, Junior Wells, Willie ”The Touch” Hayes, Erin Jaimes og mange flere. I dag turnerer han med sit eget band og har udgivet ikke færre end ni albums i eget navn. Billetter til koncerten koster 85 kr. i forsalg. eller 100 kr. i døren. Vil man nyde en skål chili con carne inden koncerten, koster madbilletten 69 kr.

Paul Banks  & Jørgen Lang

paul_banks_photo            jørgen lang

I første halvdel af 1980’erne var Musikorkestret landets mest travle band med 250 årlige koncerter og festivaloptrædener. To af gruppens medlemmer var Paul Banks  på guitar og vokal, samt Jørgen Lang på mundharpe og vokal. Netop disse to virtuose musikere, som har indspillet flere plader sammen, kan opleves søndag den 27. september kl. 14 i Pilegården. Entreen koster 80 kr. Café Pilen serverer et frokostbord kl. 11.30-13.30 og madbilletter hertil koster 100 kr.

Koncerterne under Copenhagen Blues Festival præsenteres i samarbejde med musikforeningen Music House Brønshøj med støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg, Københavns Musikudvalg og Statens Kunstråd. Koncertbilletter og madbilletter købes i forslag på www.pilegaarden.kk.dk