På cykeltur gennem Brønshøjs natur og historie

Brønshøj-Husum summer af historie og natur. Mandag kan du tage på en gratis opdagelsesrejse i din egen bydel med natur- og historieentusiasten og tidligere Cavling-prisvindende researchjournalist, John Mynderup. 

Lake_tours_john_mynderup

Foto: John Mynderup

Den rundtossede cykelguide John Mynderup, har sat sig for at han gerne vil vise borgerne i Brønshøj deres egen bydel. Derfor spænder han cykelhjelmen mandag den 29. september og giver den som cykelguide for alle bydelens historie- og naturinteresserede. Der er afgang kl. 10 på egen cykel fra Kulturhuset Pilegårdens parkeringsplads, Brønshøjvej 17. Ruten er allerede lagt, og første stop er ved Brønshøj Torv, hvor John Mynderup vil fortælle om den svenske krigslejr Carlstad og københavnernes kamp for at redde hovedstaden fra at blive overtaget af svenskerne i 1660. Herfra videre til Brønshøj Kirke, hvor vi vil besøge en række grave med historiske personer og nogle af Danmarks festligste mennesker. Turen slutter med kørsel langs Utterslev Mose og et besøg ved Vestvolden, som begge var dele af Københavns Befæstning i 1880’erne og frem til 1. verdenskrig, inden turen igen går til Pilegården. Der køres stille og roligt og der bliver mange stop undervejs. Turens længde: ca. 10 km. og 2-3 timers varighed. Husk derfor at medbringe lidt mad og drikkevarer til turen.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Et begrænset antal billetter kan bookes via Kulturhuset Pilegårdens hjemmeside www.pilegaarden.kk.dk. Der er arrangeret endnu en cykeltur med Laketours her i bydelen søndag den 26.oktober kl. 10.30 (husk sommertid slutter).

Om John Mynderup:

Den forhenværende journalist, John Mynderup, har sadlet helt om – bogstaveligt talt. Han har smidt skrivepennen og notesblokken ud til fordel for cyklen, naturen og jagten på gamle danske historier. For nogle år siden begyndte han Laketours, hvor han kalder sig selv rundtosset cykelguide og inviterer alle med ud på historiske cykelture i det grønne. På Laketours hjemmeside kan man læse mere om de tidligere ture, se flotte naturbilleder og deltage i forskellige konkurrencer samt finde mere information om den nye gratis app: laketours.