Danni König: Mit hjerte banker da stadig for Brønshøj

Brønshøjs tidligere forward Danni König, som i dag spiller professionelt i den amerikanske liga for Cincinnati FC har været hjemme i Danmark for at fejre fødselsdag, jul og nytår. Men ferie eller ej, så har König selvtrænet tre gange om ugen i sin gamle klub, som hans hjerte stadig banker for. 

Her er König er gang med at pumpe boldene til dagens træning på Tingbjerg.

Danni König skiftede 1. maj sidste år fra Energy FC til Cincinnati FC og kan glæde sig over 2017-sæsonen, hvor det var en ekstra stor motivationsfaktor at komme til Cincinnati FC, her er støtten fra tribunerne nemlig fantastisk. Det samme oplevede han ikke i Energy FC, hvor han kom fra.

2017 startede ellers ikke særlig lovende. Efter stor succes i sin gamle klub i 2015 havde König langt fra nogen særlig god 2016-sæson, og det startede heller ikke ligefrem strålende i det nye år

– Min første sæson i Oklahoma var rigtig god, men anden sæson var svær. Jeg havde dog stadig et godt navn i ligaen, så Cincinnati valgte at slå til. Jeg fik en god start i klubben og masser af selvtillid, og så kørte det egentligt bare derudad.

– Vi nåede semifinalen i US Open og nåede med i slutspillet. Personligt scorede jeg i snit et mål per 120 minutter i ligaen, så det har været et meget tilfredsstillende år, siger König til bold.dk.

König fik ved sæsonens afslutningen prisen som bedste offensivspiller i klubben. Han måtte dog dele den med konkurrent og angrebskollegaen Djiby Fall.

– Klubben mente, at vi begge fortjente den, så vi deler prisen. Men eftersom jeg først kom til et stykke inde i sæsonen, er det selvfølgelig noget, jeg er både for og stolt over. Jeg kunne ikke have ønsket mig ret meget mere af sæsonen.

Cincinnati sluttede som sekser i Eastern Conference og blev slået ud af Martin Vingaards Tampa Bay Rowdies i slutspillet, men med klubbens MLS-ambitioner i mente skal der gerne tages et skridt op i 2018.

– Som jeg hører det, kommer vi ikke til at spare i den kommende sæson. Klubbens ambition er at være med helt oppe i toppen. Men konkurrencen er også meget hård. Tag bare et hold som Martin Vingaards Tampa Bay, der har Joe Cole og en tidligere Bundesliga-profil (Marcel Schäfer, red). Jeg er dog sikker på, at fansene ikke accepterer mindre end, at vi skal spille med helt i toppen.

Cincinnati har med 21.000 i snit det suverænt største tilskuergennemsnit i USL.

– Jeg har spillet som professionel, siden jeg var 18 år, så jeg har prøvet mange forskellige ting. Og selvfølgelig giver det ekstra motivation, når der står 25-30.000 tilskuere og hepper på dig. Der er fuld knald på vores fans.

– Især de 3-4.000 bag det ene mål er meget entusiastiske og giver den gas i hele kampen. Det giver helt sikkert en masse ekstra motivation til hele holdet, men for mig er det stadigvæk kærligheden til fodbold, der er den primære drivkraft, siger König.

Oklahoma-træner Jimmy Nielsen byttede derfor i maj König væk til Cincinnati, og det blev lykken for König, der spillede sig varm i sin nye klub og nåede at bidrage med 11 træffere i 23 kampe.

König har forlænget Cincinnati, så han også er i klubben frem til udgangen af 2018.