En Metro til Brønshøj spøger igen ..

Politiken havde i tirsdags en stor artikel med overskriften – København kan få ny metrolinje mellem Brønshøj og Refshaleøen – og fra den tillader vi os at citere det spændende budskab, at Brønshøj igen er inde i billedet til omsider at få sin metrolinje.

Politiken skriver – mere vil have mere, og nu vil København have endnu mere metro. Økonomiudvalget under Borgerrepræsentationen har besluttet at undersøge, om der er mulighed for at bygge en metrolinje, en letbane eller en bus i egen bane på forskellige strækninger mellem Brønshøj og Refshaleøen.

 

– God infrastruktur er en forudsætning for at bevare København som en attraktiv storby. Det er de strækninger, der ifølge vores screening giver det bedste bidrag til at få flere over på den kollektive trafik i byen. Det er jo det, vi skal sørge for, at vi hele tiden gør, siger overborgmester Frank Jensen om forslaget.

Borgmesteren mener, at en ekstra linje for kollektiv trafik over Inderhavnen vil klæde byen, og det har et flertal i Økonomiudvalget valgt at støtte på et møde i dag.

Udbygningen af metrolinjen skal ske på baggrund af beregninger, der viser, at trafikken i Københavns Kommune vokser med cirka 50 procent frem mod 2050.

Det betyder, at over halvdelen af passagererne på Amagerbro og Christianshavn Station vil blive efterladt på perronen i morgenens myldretid i 2035, hvis kapaciteten i den kollektive trafik ikke bliver større.