En vaskeægte BB'er med hjerte, hud og hår runder de 60 år !

En af Brønshøjs største spillere gennem tiden, Kent Nielsen, runder i morgen tirsdag den 28. december 60 år  ! Endnu et eksempel på, hvor hurtigt tiden flyver afsted. Spoler vi filmen tilbage, så husker vi Kents fantastiske karriere på Brønshøjs divisionshold, som var starten på det helt store eventyr.

               Fra ligalandsholdets tur til Brazilien i 1988 – to BB’ere hygger sig i varmen på det store stadion

Netavisens redaktør var som manager i BB dengang selv med til at skrive kontrakt med den meget unge og talentfulde forsvarsspiller, som dermed bekræftede sin store kærlighed og loyalitet til BB. Det blev også begyndelsen til Brønshøjs seneste storhedsperiode, som betød oprykning fra 3. til 2. og til 1. division, som dengang var landets fornemste række. Her lå de sortgule i 5 år, den længste periode i klubbens historie, og det var her fra, Kents eventyr for alvor startede. I 1983 debuterede han på A-landsholdet i en kamp mod Polen, og i 1986 blev han også udtaget til Danmarks VM-trup i Mexico – og siden blev det til i alt 54 A-landskampe og 3 mål ! Kronen på værket var Europamesterskabet for Danmark i 1992 med en finalesejr på 2-0 over Tyskland. Hvem vil nogensinde glemme det utrolige badutspring Kent Nielsen foretog, da han helt fantastisk reddede et farligt tysk forsøg mod slutningen af den uforglemmelige finale ?!

Vi skal også lige have med, at Kent Nielsen i 1981 – 1984 og 1986 blev Årets Spiller i Brønshøj Boldklub og i dag har sit kontrafej hængende på klubbens Wall Of Fame sammen med navne som Ove Andersen, Per Røntved og Benny Lohse.

Kender man Kent Nielsen, kan man ikke undgå at holde af ham. En gennem solid gut ikke bare på – men så sandelig også udenfor banen. Derfor har Brønshøj supportere med stor interesse fulgt ham hele vejen. Også i hans trænergerning, som han optog efter sin aktive karriere, der sluttede i AGF og også rakte til et par år i England.

Trænerkarrieren:

  • Grenå IF (1997 – 2002)
  • AGF (overtog 2000 sammen med Lars Lundkvist efter Peter Rudbæk)
  • AC Horsens (2001 – 2009)
  • Brøndby (2009 – 26. marts 2010)
  • AaB (2010 -2015)
  • OB (2015-2018 )
  • Silkeborg IF (2019-     )

Kent Nielsen i arbejdstøjet for Silkeborg

Det skal med, at Kent Nielsen som træner i AaB præsterede at vinde the double, altså blive dansk mester og samme år vinde pokalfinalen !

Som nuværende træner i Silkeborg har han også gjort det flot, og ved årsskiftet ligger det jyske mandskab blandt de seks øverste i Superligaen efter en flot sæson. Det skal blive spændende at se, hvor langt det holder.

På netavisen ønsker vi Kent Nielsen hjerteligt tillykke med fødselsdagen og alt mulig held og lykke fremover.

Hurra – hurra – hurra – hurra – hurra – færdig !

netavisen 27. december kl. 17.45