Fantastisk vigtig sejr til BB på træningsbanen i Tingbjerg

Optakten var bestemt ikke optimal i betragtning af, at Københavns Kommune havde nedlagt forbud mod at det blev spillet på Tingbjerg Ground. Det betød, at BB måtte spille på træningsbanen ved siden af stadion. Men til alt held stod lykken de sortgule bi. På et mål i kampens sidste minutter på straffe vandt Brønshøj en kneben men fortjent sejr på 2-1 over gæsterne fra Ringkøbing.

Og sejren var uhyre vigtig, da Avarta kun fik uafgjort 2-2 ude mod Frederikssund. Dermed halede BB to point ind på Rødovre mandskabet. Som vi har skrevet flere gange, så skal hver kamp faktisk vindes, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at rykke op. Foreløbig ser det pænt ud for BB, der sidste weekend spillede 0-0 mod et andet af topholdene Marienlyst på udebane.

Vestjyderne kom ellers foran 1-0 efter bare otte minutter, men en halv time senere udlignede Marcus Porsgrunn til 1-1, hvilket var resultatet efter de første 45 minutter. Efter pausen stod man kun og håbede på, at BB ville udnytte bare en af de chancer, der bød sig. Det skulle vise sig at være et straffespark i det 83. minut, som Rasmus Suhr scorede på under stor jubel. Kampen gik hele 5 minutter i overtid, men BB holdt skansen og sikrede de vigtige tre point.

Næste fredag bliver det endnu sværere. Her møder BB Holbæk på udebane, og vestsjællænderne har netop forstærket sig med Michael Lumb. Men lad os nu se. Hvepsene Support har arrangeret bustur til kampen.

Mødetid kl. 17:00 – bussen kører senest kl. 17:30
Mødested: Brønshøj Boldklub, Ruten 2
Tilmelding skal ske til Steen Jørgensen på telefon/SMS 40 23 49 79 eller på facebook i kommentarfeltet under begivenheden på Hvepse supportsiden.
Tilmelding er bindende.
Dette skriver BB om kampen lørdag eftermiddag:

Forårets første sejr

tekst: Christian Haslund / foto: Thomas Løser

I går var over 500 tilskuere mødt frem på Kunst 2. Her fik de set en 2-1 sejr over Ringkøbing, som kom i land takket være en straffesparksscoring kort før tid. Vores to mål blev scoret af Marcus Porsgrunn og Rasmus Suhr.

Suhr har scoret sejrsmålet på straffe til 2-1

Der var mødt mange Ringkøbing-fans op til kampen, hvilket var en fornøjelse at se. De hyggede sig også gevaldigt i klubhuset sammen med vores fans både før og efter kampen. Det er netop det, som fodbold handler om.

Det var gæsterne fra Vestjylland, som begyndte bedst. Efter fire minutters spil sov vi på et langt indlæg af Klaus Moesgaard, og Lennard Lauridsen kom frem til en stor chance. Den store angriber var ikke helt skarp i sin afslutning, som endte forbi mål.

Anderledes skarp var Mikkel Holk Madsen fire minutter senere. Oskar Tranberg fik headet for kort tilbage til målmand Lucas Chang-Andersen, der fik reddet. Men returen røg lige ud til Holk, der tog et træk, inden han hamrede bolden i mål fra kanten af feltet. 0-1.

Vi tager over

Faktisk var vi ikke meget værd i de første minutter af 1. halvleg, men i de sidste 35 minutter af halvlegen, tog vi teten. Det blev til flere gode chancer, men ind ville bolden ikke. Der var chancer til Lukas Kiilerich og Suhr. Sidstnævnte ramte bl.a. stolpen.

Men i det 38. minut fik vi udbytte af vores boldovertag. Ringkøbing havde problemer med at få clearet bolden efter et hjørnespark. Honoré Kalala fik headet bolden ud til Porsgrunn, der med en firsttimer flugtede bolden i mål. 1-1 og Porsgrunns første scoring for Brønshøj Boldklub.

Porsgrunn havde følgende at sige om sin første Brønshøj-scoring: ”Det er en fantastisk følelse. Nu har jeg jo spillet her en del år efterhånden, og det var en forløsning at kunne komme ind på banen, bidrage med et mål i dag og være afgørende”.

Vi havde mulighederne for at gå til pause med en føring, men både Tranberg og Oliver Carrara brændte store chancer. Tranberg stod helt fri efter et hjørnespark, men forsøget på at sende bolden i mål med indersiden, endte med et skud langt forbi mål. Carrara måtte se sit forsøg blive pareret med foden af Simon Brogaard i Ringkøbings mål.

Ringkøbing dominerer

Stillingen ved pausen var derfor 1-1, men troen på en sejr var helt klart til stede. Vi kom da også godt ud til 2. halvleg, hvor vi i de fem første minutter havde hele fire afslutninger, men desværre ingen mål.

Ringkøbing havde måske fået en opsang i pausen, for efter vores fem gode minutter, tog de styringen. I den næste halve times tid spillede vestjyderne sig frem til flere afslutninger. Men Holk, Lauridsen og William Bro Sand havde ikke indstillet sigtekornet. William Bro havde nok den største chance i Ringkøbings gode periode, da han var helt fri, men sparkede lige på Chang.

Forløsning

Efter at have haft svært ved at komme frem til afslutninger i et stykke tid faldt bolden ned til Carrara. Carrara forsøgte sig med et langskud, som voldte Simon Brogaard problemer. Suhr var først over returen og fik prikket til bolden, men blev samtidig nedlagt af Ringkøbings målmand. Ingen tvivl hos dommeren, der straks pegede på pletten.

Det var Suhr, som selv skulle sparke, og det gjorde han ganske sikkert. Målmanden sprang til Suhrs venstre side, mens han selv sparkede til sin højre side. Scoringen til 2-1 medførte stor jubel og forløsning hos størstedelen af personerne på kunsten.

Ringkøbing forsøgte sig med lange bolde i slutningen af kampen i deres jagt på udligning. Jagten gav selvfølgelig også plads i den anden ende, hvor Mathias Veltz kom frem til et par langskud. Begge to sad lige på målmanden.

Efter fem minutters overtid lød dommerens sidste fløjt og jublen kunne bryde løs over forårets første sejr. Det blev en tæt affære, men det er også, hvad man kunne forvente i oprykningsspillet, mener Porsgrunn

”Alle hold er rigtig gode i oprykningsspillet, så vi forventer hård modstand i alle kampe. Vi ved godt at mange af kampene er tætte, men jeg synes, vi spiller rigtig godt – især i de sidste 35 minutter af 1. halvleg. Vi viser, at vi er et klassehold på bolden og står godt defensivt. Det er jeg fuldt tilfreds med”, sagde Marcus om kampen mod Ringkøbing.

Svær udekamp i vente

I samme runde var der pointtab til fire af vores oprykningsrivaler, mens Holbæk tog en knusende 5-0 sejr ude mod Marienlyst.

Netop Holbæk møder vi på fredag den 31. marts kl. 19 på udebane. Det bliver uden tvivl en svær udekamp mod en modstander, som vi krydsede klinger med to gange i efteråret. Her endte begge kampe 1-1. Vi har derfor brug for alle hvepse i Holbæk, så husk at tilmelde jer busturen med supporterne.

”Det bliver en rigtig svær kamp ude mod Holbæk. Men jeg er sikker på, at når holdet er med os, så kan vi sagtens tag dem. Holbæk er et godt hold, men der er ikke nogen, som vi ikke kan slå. Hvis vi spiller det bold, som vi kan finde ud, så er jeg sikker på, at vi tager dem”, fortalte Porsgrunn om vores kommende modstander.