Farvel og goddag på Efterslægten

IMG_7751

Rektor Anne Frausing overrakte 235 eksamensbeviser til HF-studenterne på Efterslægten 

HF-Centret Efterslægten har netop afsluttet det forløbne skoleårs arbejde, da rektor Anne Frausing sidste uge hyldede 235 nye, hvide huer og deres bærere på Efterslægten. 75 kursister blev færdige med en hel HF-eksamen sammensat af enkeltfag, mens 160 afsluttede to års HF-studier i en klasse.

Der var altså god grund for rektor, lærere og det øvrige personale til at ånde lettet op efter over 3.000 eksamensbegivenheder på knap fem uger, og selvfølgelig blev HF-studenterne fejret ved de traditionelle translokationsfester med efterfølgende køretur i åben lastvogn.

Men aldrig så snart er den ene årgang færdig, før en ny banker på. Allerede d. 1. august lukker Efterslægten igen op for nye tilmeldinger. ”Og den gode nyhed er, ” fortæller studievejleder Ole Sylvest, ”at der stadig er muligheder for, at enkeltfagskursister kan få sammensat et helt ugeskema. Så uanset om man har tænkt sig bare at tage hul på et eller to fag, eller man har planer om at få sammensat en hel HF-eksamen over to til tre år, så kan vi stadig tilbyde det til vores kommende kursister. Men man skal nok skynde sig at kontakte os i starten af august”, tilføjer Ole Sylvest. ”De sidste dage, inden vi lukkede ned for sommerferie, havde vi  voldsomt pres på med nye ansøgere.”

Efterslægten holder velfortjent sommerferie resten af juli måned, men fredag d. 1. august åbner studievejlederne igen for nye tilmeldinger – og hvis man ikke kan vente, er der faktisk også åbent for telefonerne alle hverdage hele sommeren mellem kl. 10 og 13, slutter studievejlederen.