Fastelavnsfest med Forældre For Fred på Brønshøj Torv

Forældre fastelavnFra sidste års tøndeslagning med FFF – der lå der sne, og det var bidende koldt. Men ikke i år, vel ?!!

Lørdag den 1. marts afholder Forældre For Fred for sjette gang deres årlige fastelavnsfest på Brønshøj Torv.

Fastelavn på torvet 2009 lagde i sin tid  spiren til foreningen Forældre For Fred. Det var nemlig første arrangement Jeanet Høgh og Gitte Toftager lavede sammen som Forældre For Fred, inden det blev en rigtig forening. Og det var en bidende kold februar dag.

– Dengang var vores ønske at skabe opmærksomhed omkring de problemer, som var på og omkring Brønshøj skole, fortæller Gitte Toftager til netavisen. – Vi ønskede at få forældrene på banen, så vi sammen kunne vise enigheden om, at vi ville problemerne blandt børnene til livs. Jeg husker specielt, at det var så frygtelig koldt, og 10 minutter før det skulle gå løs, stod vi næsten alene på torvet. Vi havde så ondt i maven. Men i de sidste minutter begyndte der at myldre udklædte børn frem fra alle vejene omkring torvet, og vi måtte holde fast i hinanden af stolthed over, at både børn og voksne trodsede kulden for at være med. På torvet havde vi også Yildiz Akdogan med, som fra første færd har givet os sin støtte og opbakning.  Det var også denne dag, at Natteravnene tog deres første skridt i Brønshøj. Kort sagt – der var en super energi og virkelig god følelse af sammenhold den dag.

Vi ved, de kommer

Selv om det er blevet en tradition i Brønshøj, og vi er blevet en forening som folk kender til, så tager vi det bestemt ikke som en selvfølge, at de lokale kommer. Men vi er lige taknemmelige og glade hver gang. Og vi står stadig i de sidste minutter og holder vejret og krydser fingre for, at der kommer mennesker. Men de kommer! Og det er faktisk uanset hvordan vejret arter sig. Der er så mange, som gang på gang er med og støtter op om, at vi stadig har grund til at være ansvarlige og omsorgsfulde forældre for børnene i vores lokalmiljø, siger Gitte og fortsætter:

Støtte af Lokaludvalget

– Ligesom vi år efter år får stor støtte af Brønshøj Husum Lokaludvalg, hvilket betyder alt for os, da vi jo en frivillig forening uden nogen form for indtægter, udover hvad gode mennesker ønsker at yde som støtte bidrag.  De lokale butikker støtter os med flotte præmier til alle børn og voksne. Det har været lidt forskelligt fra år til år. Men Kirstens Konditori er med hvert år – Christian er med til at sponsorere de lækreste fastelavnsboller, som vi deler ud til alle, efter at tønderne er slået ned, og vinderne er kåret.  Derudover giver han også et gavekort på en kagemand til alle kattekonger og dronninger. Så det er også blevet en dejlig tradition ved fastelavnsfesten.

Vi håber, der kommer en masse børn og voksne forbi torvet den 1. marts kl. 11-13. Vi er på torvet allerede fra kl. 9:00 hvor spejderne fra Bellahøj 21.st Barking bygger det store tøndetårn op.

Kl 11:00 kommer Toke Pirat og laver sjov og ballade, ligesom vi får besøg af to betjente med deres patruljevogn.  Så der er god grund til at være med. Med god underholdning og flotte præmier sender vi sammen et tydeligt signal om, at vi passer godt på hinanden i 2700, slutter Gitte Toftager.

Fastelavn 2009

Sådan så det ud i 2009, da FFF første gang holdt fastelavnsfest på torvet.