Fix og Husum delte i porten - 0-0 efter et intenst topopgør i Gadelandet

FODBOLD: Tirsdag aftens topgør i Serie 1 mellem vore to lokale klubber Fix – Husum bød lige akkurat på det, man havde håbet og måske også regnet med – en intens affære mellem to mandskaber, som bestemt levede op til værdigheden af at være tophold i rækken. Efter en kamp, hvor der blev givet og taget, og som bølgede frem og tilbage blev slutresultatet uafgjort 0-0. Hvert hold havde sin halvleg. Fix en anelse bedst i første, men med Husum som de farligste, og så gæsterne efter pausen indtil afslutningen, hvor der var fare på færde i begge ender. Faktisk stod man i de sidste minutter og håbede på et point til begge mandskaber. Det ville næsten have været synd for en eventuel taber.

Efterhånden som folk havde fået spist aftensmaden, blev der fyldt pænt op i Gadelandet, hvor vi efter bedste overbevisning mener, at der var omkring 300 tilskuere. Og de gav lokalopgøret den helt rigtige stemning. Det var i hvert fald tydeligt for kolonihavens beboere ved siden af den lille slagmark, at der blev spillet en særlig kamp. Fra klokken 18.00 og til dommeren fløjtede kampen af, var der godt med lydbølger i den lille idrætspark. Mest fra Husum som også kom med de fleste tilskuere.

IMG_2084

Før kampen stod de to trænere – Martin Krøger, Husum t.v. og Casper Christensen, Fix og fik en lille sludder, og til ære for 2700-netavisens udsendte blev der også givet håndtryk på en god kamp.

Man havde før lokalbraget spekuleret på, om man afsluttede kampen fuldtalligt. Det kan vi så bekræfte, at man gjorde, men på et tidspunkt i anden halvleg spillede Husum med ni og Fix med ti mand i en kort periode. Helt naturligt. Der var jo tænding på i alle 90 minutter – og ikke mindst til sidst, hvor der var chancer i begge ender.

IMG_2103

Se lige den redning fra Robert King. Han får kastet hele sit korpus i fuld længde og bokset et yderst farligt forsøg til hjørne. Imponerende ..

Og så må vi indrømme på netavisen, at vi har fået vores helt egen favorit. I Husums mål står en basse af en målmand – langt over de 100 kilo – Robert King hedder han. Lige når man ser ham, forestiller man sig slet ikke, at han faktisk udfylder sin rolle ganske glimrende. Det er hverken smukt eller graciøst, det han præsterer, men det er effektivt – og hatten af for det. King stod en fin kamp og holdt sit bur rent i en svær kamp.

IMG_2104

Her er Robert King ude og bokse væk i en farlig situation.

At være dommer i et sådan opgør er ikke nogen nem opgave. Men vi mener, Mark Spang-Hanssen slap ganske godt fra det. I hvert fald delte han sol og vind lige, hvilket gav nogle 10 minutters udvisninger til begge mandskaber. I en kamp som denne er begrebet linjevogtere en by i Rusland. Der er kun en eneste myndighed på banen, og han skal se det hele. Ud fra den betragtning gjorde han det okay.

IMG_2113

Rasmus Bonde i fuld længde efter et farligt Husum forsøg, som han får reddet til hjørne.

Når vi nu har rost Husums målmand, må vi så sandelig også rose hjemmeholdets ditto. Rasmus Bonde stod en fejlfri kamp og havde flere flotte redninger. I det hele taget viste både Fix og Husum kvaliteter som tophold i Serie 1 – og der kan næppe være tvivl om, at begge mandskaber ender i toppen af rækken. Efterårets lokalopgør fik således en retfærdig afslutning i et dejligt sensommervejr. 0-0 og så kan vi ellers glæde os til foråret, når de to rivaler krydser klinger i Husumparken.

IMG_2116

Publikum kom dumpende i løbet af kampen. Det var tydeligt, aftensmaden lige skulle klares først. Men pænt besøg – absolut.

Allerede på fredag møder Husum på hjemmebane Dragør. Den kamp spilles klokken 18.00. Næste gang Fix spiller bliver lørdag på Fælleden, hvor Østerbro venter klokken 15.00.

09-09-2015                                                                                                                        -tony