Før årets julehandel: Dette er alvorligt - Brønshøj-Husum !

kampagne2013

Hvis du vil ha’ os i morgen – så brug os i dag.
Sådan lancerede vor lokale handelsforening HBH en kampagne tidligere på året. Et nødråb til befolkningen i bydelene om, at detail handelen er i stor fare for at forsvinde fra bybilledet. Desværre er tingene ikke ligefrem blevet bedre, så det problem ser mere og mere alvorligt ud. Formanden for HBH, Ulla Bille Christensen kan stadig stå 100 procent ved de ord, hun skrev, da kampagnen gik i gang …

– Fremtidens Frederikssundsvej som handelsgade har det svært. Som kunder har vi været forvent med et bredt udvalg af større og mindre butikker, og dermed et godt og blandet udvalg af varer. Data fra Danmarks Statistik viser at detailhandelsomsætningen i december 2012 faldt 3,5% i forhold til december 2011. Det fald gør desværre, at julehandlen 2012 blev den dårligste i mands minde.  Butikkerne i Brønshøj er som resten af Danmark også mærket af finanskrisen. En stor del butikker er lukket eller er ved at lukke – og det gælder både store og små butikker. Nu kan der være mange årsager til at en butik lukker, og det er selvfølgelig ikke altid fordi det går dårligt. Men uanset årsagen til at den enkelte butik lukker – så kommer det til at påvirke butikkerne i nærheden. For vi er afhængige af hinanden, flere butikker tiltrækker flere kunder – og omvendt.

Så med finanskrisen, handelen på nettet som bare stiger og stiger, flere og flere storcentre omkring os sammen med kommunens gentagne planer om busmotorvej og letbane, lange åbningstider osv. ja så kan det ind i mellem være lidt svært at holde modet oppe som butiksindehaver. Det er bestemt ikke, fordi det hele skal være negativt – for de fleste butiksindehavere brænder virkelig fortsat for det de laver, og heldigvis er der også rigtig mange kunder, der sætter pris på de lokale butikker.

Der skal så lidt til

Det er så lidt der skal til for at fastholde en aktiv og levende bydel i Brønshøj og Husum. Lad os se på regnestykket. I tal betyder det for eksempel, at hvis hver borger i Brønshøj bruger 1 krone mere hver dag i vores bydel – så giver det en meromsætning på 15 millioner på årsbasis. Bruger hver borger 100 kr. mere om uge i bydelen – så er der en meromsætning i butikkerne på 220 millioner på årsbasis. Men tallene gælder jo også omvendt hver gang vi bryder vanen og handler uden for bydelen. Det er derfor Handelsforeningen i december sidste år startede en lille kampagne, hvor vi forsøger at gøre opmærksom på vigtigheden i at handle lokalt, når muligheden er der. Butikkerne, butiksejerne, de handelsdrivende har brug for kunder i dag – hvis du ogsåønsker en aktiv bydel med mulighed for handel i morgen.

Vi skal alle hjælpe til, at bydelen ikke udvikler sig til en soveby, som man bare pendler igennem eller bor i uden mulighed for at shoppe og gå på cafeer med mere. Caféerne og restauranterne har også behov for et levende handelsliv  for at tiltrække kunder. 

Det er så lidt der skal til – “hvis du vil ha’ og i morgen, så brug os i dag”, slutter Ulla Bille Christensen.

Foretag julehandlen lokalt

Så støt bydelenes handelsliv. Køb julegaverne i Brønshøj-Husum og vær med til at sikre fremtiden for de små detailbutikker.