Forældre i Brønshøj stiller op til kampen mod mobning

Ritzau: Skolerne i Brønshøj skal sætte mere fokus på at stoppe mobning. Det har 34 forældre nyligt angivet igennem Børns Vilkårs kampagne “DeVoksnesAnsvar”.

Fun with my dad at home

 

Ifølge den seneste trivselsmåling fra Undervisningsministeriet oplever 7,9% pct. af eleverne i 4-9. klasse i Københavns Kommune at blive mobbet. Men det skal der laves om på, hvis det står til forældrene i Brønshøj. 34 forældre til skolebørn i Brønshøj har nemlig tilsluttet sig kampen mod mobning i Børns Vilkårs kampagne #DeVoksnesAnsvar.

”Jeg oplever det som meget positivt, at flere forældre signalerer, at de vil tage ansvar for trivslen på deres barns skole,” siger børnefaglig konsulent i Børns Vilkår, Sanne Lind, der fortsætter:
”Kun sammen kan vi skabe sunde fællesskaber og stoppe mobning – før det sker. Derfor spiller forældre og lærere her en afgørende rolle.”

Men gode intentioner rækker ikke alene i kampen mod mobning. Derfor har Børns Vilkår og TrygFonden udviklet et trivselsredskab, der kan hjælpe forældre i gang med at drøfte forskellige dilemmaer i deres børns klasse.

”Redskabet er udviklet sammen med skolelærere og er designet specielt til forældremøder. Det er nemt at bruge og kræver næsten ingen forberedelse. Vi håber, så mange som muligt har lyst til at gøre brug af det for at sikre et sundt fællesskab i børnenes klasse. Mobning er meget nemmere at forebygge end at bekæmpe,” slutter Sanne Lind. Hun oplyser, at trivselsredskabet kan findes på bornsvilkar.dk/devoksnesansvar.

Fakta

7,9 pct. af eleverne i Københavns Kommune oplever at blive mobbet ifølge den seneste trivselsmåling fra Undervisningsministeriet.

I alt har 401 forældre i Københavns Kommune på bornsvilkar.dk/devoksnesansvar tilkendegivet, at de vil tage medansvar for at stoppe mobning. 34 af forældrene har børn på skoler i Brønshøj, og de nævner følgende skoler:
Husum Skole, Korsager Skole, Den Lille Skole i København, Brønshøj Skole og Bellahøj Skole.

Børns Vilkår tager i august kontakt til alle skoler i kommunen for at skabe opmærksomhed om, hvordan skolen gratis og nemt kan bruge Børns Vilkårs og TrygFondens trivselsredskab på forældremøder. Trivselsredskabet er udviklet sammen med skolelærere og findes på bornsvilkar.dk/devoksnesansvar.