Fotoudstilling om miljøet i Oman fra torsdag

 

Udstillingen består af smukke billeder taget af Hussein Shehadeh, journalist og foredragsholder med speciale i Den Arabiske Verden og kan ses på Husum Bibliotek

 

  

 

Hussein Shehadeh fortæller selv om udstillingen: 

Oman ligger ved sydspidsen af den Arabiske halvø, og har en befolkning på 2,5 millioner indbyggere.

Landet har en kystlinje på 1.700 km og omfatter  adskillige grønne oaser.

Da jeg første gang kom til Oman, i 1979, var jeg glædeligt overrasket over miljøbevidstheden, der allerede eksisterede dengang. Jeg oplevede Sultanen holde en tale, hvor han opfordrede borgerne til undgå ressourcespild og værne om miljøet. Landet har i mange år været en undtagelse blandt de arabiske lande, når det gælder naturbeskyttelse.

 

 

Det er den generelle opfattelse i Oman, at bæredygtig udvikling og miljøbevidsthed hænger sammen. En vigtig del af skolernes pensum er at lære om, hvordan man bedst passer på sit lands naturskatte. 

Oman er også berømt for sine havskildpadder. Hvert år yngler omkring 30.000 skildpadder ved Ras al-Jinh – i pagt med deres instinkt, at æggene udklækkes samme sted, hvor de selv klækkedes. Enkelte nætter kan der være op mod 100 skildpadder inden for en halv kilometer – suppleret med en del små, ny-udklækkede skildpadder, som kravler op af sandet og skynder sig ned mod havet.

 

 

Udstillingen kan ses fra 2. januar til 31. januar i arrangementslokalet på 2. sal.