Havde fortjent at blive Årets Idrætspræstation

HusumHusum Boldklubs succeshold, som efter forårets sidste kamp sikrede sig oprykning til Serie 1.

Uden at forklejne titlen som Årets Idrætspræstation 2013, der blev vundet af den unge talentfulde tennisspiller  Muhamed Shabib fra ATK, så havde Husum Boldklubs førstehold fortjent at komme til tops i den traditionsrige afstemning efter et år, som måske er noget nær det bedste i klubbens historie. Ikke alene var Husum eneste rigtigt nominerede, eftersom de vandt kvartalsprisen tidligere i 2013. Men  selve måden man fandt frem til vinderen på, var heller ikke den sædvanlige, hvor læserne og andre interesserede kunne stemme på deres kandidater. Et mindre hurtigt sammensat panel bestående af repræsentanter fra de klubber, (som nu havde tid til møde op) valgte at se bort fra Husum Boldklub. Yderst overraskende for størsteparten af de sportsinteresserede i bydelene. 

Forskellige omstændigheder havde gjort, at man ikke fik uddelt mere end den ene kvartalspris, hvorfor det måske havde været en bedre ide, at udsætte prisuddelingen til engang i januar, så andre kunne komme til at påvirke og være med til at bestemme resultatet. Lad os håbe, der bliver lavet om på det til næste uddeling.

De tre kandidater udover Husum Boldklub blev fundet i elvte time, så man trods alt havde fire nominerede.
Når man tænker på den stolte tradition prisen trods alt har – den har bestået siden 1975 – så skal kåringen være et anliggende, hvor alle har mulighed for at give deres besyv med.
 
Men titel eller ej, så hersker der stor glæde i Husum Boldklub efter et forrygende år, og man går allerede nu og forbereder sig på forårssæsonen, som kan gå hen og blive den helt store gyser og måske triumf. Fra en 2. plads i Serie 1 og med et velspillende mandskab, er udsigten til Københavnsserien såmænd ikke urealistisk.