Husum- og Husumvold Kirker den 25. marts - 8. april

Husum Kirke meddeler:

FOR NYT – OG FOR ÆNDRINGER, HOLD ØJE MED WWW.HUSUMKIRKE.DK, INSTAGRAM, FACEBOOK, OPSLAG VED KIRKEN OG KIRKENS NYHEDSBREVE.

ÅBEN KIRKE Husum Kirke holder fortsat kirkerummet ekstra åbent – mandag, torsdag og fredag kl. 15-17. Til bøn, lystænding, fred og ro, eller måske til organisten, der øver.

Husk, at kirkerummet også er åbent i kirkekontorets åbningstid.

Torsdag d. 25/3 kl. 9: Start dagen med en fin og stemningsfuld morgenandagt i Husum Kirke ved sognepræst Bettina Birk Jensen.

Torsdag d. 25/3 kl. 17: ENDELIG er der Gud & Gaffel Børnegudstjeneste igen i Husum Kirke!! Vær med til en sjov, stemningsfuld og tryg lille halv time i kirkerummet – uden fællessang, men med fælles fagter og bevægelse, der samler omkring PÅSKEN FORTALT FOR BØRN.

Efter børnegudstjenesten er der lækre pølsehorn “to-go” til alle deltagende. Gratis og uden tilmelding.

Søndag d. 28/3 kl. 10.30: PALMESØNDAG er der højmesse i Husum Kirke ved sognepræst Frederik Teglberg Damm.

Onsdag d. 31/3 kl. 19-20: ​ LITTERATUREN, FILOSOFIEN OG POESIEN. Vær med i Husum Kirkes læsekreds, når de går ONLINE på Microsoft Teams. Læsekredsen ledes af sognepræst Iben Sørensen. Det er Gratis tilmelding ibks@km.dk eller 51 27 47 84. Den første onsdag læser I ALICE MUNRO ”Væk” (Novellesamling, Gyldendal 2016).

Onsdag den 28.april kl. 19-20 HELLE HELLE ”de” (Roman, Rosinante 2018).

Onsdag den 26. maj kl. 19-20 JENS CHRISTIAN GRØNDAHL ”Dage som græs” (Roman, Gyldendal 2020).

Torsdag d. 1/4 kl. 17: SKÆRTORSDAG inviterer Husum Kirke til aftengudstjeneste kl. 17 ved sognepræst Bettina Birk Jensen.

Fredag d. 2/4 kl. 10.30: LANGFREDAG er gudstjenesten i Husum Kirke ved sognepræst Bettina Birk Jensen.

Søndag d. 4/4 kl. 10.30: PÅSKEDAG – I Husum Kirke kan I sammen fejre påskedag med en højmesse ved sognepræst Frederik Teglberg Damm, hvor trompetist og sanger Malte Nordtorp Pedersen vil lade trompeten lyde på kirkepladsen. Glæd din nabo! Med fra kirken kan I tage en påskepose med lille påskehilsen, som I kan bringe videre til én, I gerne vil glæde. I posen er et kort, som I kan skrive jeres egen personlige hilsen på. Der er selvfølgelig også en påskehilsen til de, der giver. Og skulle der ikke være en ledig stol til højmessen, eller har du bare ikke mulighed for at være med, kan du godt nå at glæde din nabo med en pose alligevel, da de kan hentes på kirkepladsen påskedag mellem kl. 11 og 13.

Mandag d. 5/4 kl. 10.30: 2. PÅSKEDAG er højmessen i Husum Kirke ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

Torsdag d. 8/4 kl. 9: Start dagen med en fin og stemningsfuld morgenandagt i Husum Kirke ved sognepræst Iben Hornshøj Sørensen.

PÅSKELØB & PÅSKEPYNT PÅ KIRKEPLADSEN

I påskeugen fra mandag d. 29/3 til 2. påskedag mandag d. 5/4 kan I ved kirken finde et påskeløb særligt for voksne. Løbet giver med læsestykker og spørgsmål til eftertanke anledning til gode snakke om påsken.

I Husum Kirke vil de også gerne invitere jer til i påskeugen at hjælpe med at påskepynte det fiskenet på anneksets murværk, som I over den seneste tid har knyttet jeres tanker, frustrationer, glæder, bekymringer og frygt til under overskriften “hvad gør corona ved dig?”

Så kom med jeres fineste påskeklip, kyllinger og malede æg – og lad os sammen sprede glæde og håb på kirkepladsen. Områdets børnehaver kommer også løbende med deres fineste pynt til nettet.

 

Husumvold Kirke meddeler:

FOR NYT – OG FOR ÆNDRINGER, HOLD ØJE MED WWW.HUSUMVOLDKIRKE.DK, FACEBOOK, INSTAGRAM, NYHEDSBREVE, 2700-NETAVISEN OG OPSLAG VED KIRKEN.

GÅ PÅSKEN tirsdag d. 30/3 kl. 11 og lørdag d. 3/4 kl. 11

Kom med Tingbjerg og Husumvold Kirker på påskevandring i mosen sammen med kirkernes præster – og få påsken fortalt ved forskellige nedslag på turen. I mødes ved Tingbjerg Kirke og runder turen af med sandwich ved Husumvold Kirke. Tirsdag tager Stig Boel og Mette Basbøll jer med på påskevandring – lørdag er det sammen med Line Bjørn Hansen og Mette Basbøll. Det er gratis, men tilmelding er nødvendig på www.husumvoldkirke.dk

Søndag d. 28/3 kl. 10: PALMESØNDAG i Husumvold Kirke er der højmesse ved sognepræst Stig Boel. Kom trygt til gudstjeneste i Husumvold Kirke. Nyd en stund med tid til ro. Få velsignelse og ord til eftertanke, og lad dig opløfte af de stemningsfulde toner fra orgel og stærke sangstemmer.

Gudstjenesten vil ikke vare længere end 1/2 time, og i kirken følges selvfølgelig alle myndighedernes andre anvisninger, så vi kan blive ved med at passe på hinanden. Der er derfor også fortsat tilmelding til gudstjenester og andagter i Husumvold Kirke på www.husumvoldkirke.dk. På kirkens hjemmeside kan du orientere dig i gældende Covid-19 retningslinjer. For spørgsmål i forbindelse med tilmelding, ring til kirkekontoret på 38 60 90 40.

Torsdag d. 1/4 kl. 17: SKÆRTORSDAG – aftengudstjeneste med lammesteg ”to-go”. Det måltid, Jesus indstiftede denne dag for næsten 2000 år siden, rækker langt ud over tid og rum – og rummer også dig, uanset hvor du er. I år kan vi ikke spise påskemiddag i kirken, som vi plejer. Men vi kan stadig mødes omkring aftengudstjenesten, og så kan vi bagefter tage lammestegen med hjem.

Menu “to-go”: Braiseret lammeskank med løg, æble og krydderurter i saucen og rosmarin-stegte kartofler. Ved siden af det en mættende salat af bagte rodfrugter, sennepsdressing og skalotteløg.

Måltidet kan opvarmes, når I kommer hjem.

Husk tilmelding på www.husumvoldkirke.dk

Fredag d. 2/4 kl. 10: LANGFREDAG. Gudstjenesten langfredag i Husumvold Kirke bliver i år en smuk og stemningsfuld musikgudstjeneste ved sognepræst Stig Boel. Sang og toner er ved Husumvold Kirkes organist, Eva Maria Jensen, sammen med kirkens sanger, baryton Lau Frederiksen, Mina Haghbin (violin) og Dominika Dudek (bratsch). Husk tilmelding på www.husumvoldkirke.dk

Søndag d. 4/4 kl. 10: PÅSKEDAG inviterer Husumvold og Tingbjerg Kirker til en fælles højmesse i Husumvold Kirke. I år ved sognepræsterne Mette Basbøll og Line Bjørn Hansen.

Mandag d. 5/4 kl. 13: 2. PÅSKEDAG er der børnegudstjeneste i Husumvold Kirke – med et KÆMPE STORT PÅSKEÆG! Vær med til at fejre påsken ved en kort, fin og tryg børnegudstjeneste sammen med sognepræst Frederik Teglberg Damm og børnekorleder Christina Schimmell Rindorf.

Til gudstjenesten præsenteres det kæmpe store påskeæg, som børnefamilier i påskeugen inviteres til at være med til at skabe.

VÆR MED TIL AT LAVE ET KÆMPE PÅSKEÆG TIL BØRNEGUDSTJENESTEN! Hvis I har lyst til at være med til sammen at lave et KÆMPE påskeæg, der vises frem til børnegudstjenesten 2. påskedag, så kan I få jeres helt eget stykke af påskeægget til at farvelægge inden påske.

Hent et stykke af det ’blanke’ påskeæg i kirken eller få tilsendt et stykke på mail i ugen op til påske. Mal, tegn og dekorér så jeres stykke af påskeægget og giv det tilbage til kirken inden den 2. april. Med til hvert stykke af påskeægget hører nogle spørgsmål og symboler, som kan være inspiration til en snak om, hvorfor vi fejrer påske.

I Husumvold Kirke vil de gerne lave et stort og flot påskeæg, og det kan de kun gøre med jeres hjælp.

Tilmelding, afhentning eller tilsendelse sker efter kontakt med Sofie (sofie.husumvoldkirke@gmail.com)

Der er begrænset antal påskeægs-stykker, så tilmeld jer allerede nu.

BABYSALMESANG ONLINE i Husumvold Kirke fra fredag den 9. april kl. 10.  I Husumvold Kirke åbnes der nu for tilmelding til det næste babysalmesangshold – ONLINE, så I kan få glæde af babysalmesangen hjemme i stuerne, hvis det ved holdstart endnu ikke er muligt at mødes i kirkerummet.

Babysalmesang i Husumvold Kirke er gratis og for baby i alderen 0 – 9 måneder. Børnene stimuleres med sang, musik og bevægelse – og bliver sammen med jer fortrolige med salmer og sange, som er fine at synge sammen. Christina Schimmell Rindorf, der også leder Spire-, Børne- og Juniorkorene, er jeres babysalmesangsinstruktør.

Holdet løber over 10 gange og flytter fra stuerne til kirkerummet, når det igen bliver muligt. Der er derfor fortsat kun plads til 10 babyer på holdet. For tilmelding og mere info se www.husumvoldkirke.dk