Husum og Husumvold Kirker den 20. - 28. november

Husum Kirke meddeler:

Tirsdag den 20. november kl. 19: Fuldmånegudstjeneste – en aftengudstjeneste ved sognepræst Bettina Birk Jensen.

     Her er tid til ro og eftertænksomhed.

Torsdag den 22. november kl. 9-10: Morgensang og andagt i Husum Kirke ved sognepræst Bettina Birk Jensen. Kom og syng med! Det giver en fantastisk start på dagen.

Der rundes af med hygge og morgenbrød indtil kl. 10.

Lørdag den 24. november kl. 16-19: Husum og Husumvold Kirkers Spire- og Børnekor synger igen i år til den traditionelle juletræstænding på hjørnet af Husumvej/Frederikssundsvej. Arrangør er Husum Juletræs Forening, og der skal jules hele eftermiddagen.

Husumvold Kirke meddeler:

Tirsdag den 20. november kl. 19: UngdomsKULTgudstjeneste – der er ungdomsKULTgudstjeneste for Husum og Husumvold Kirkers konfirmander i Husumvold Kirke – og alle andre, der har lyst til at være med.

Husumvold Kirkes band står for musikken, og sognepræst Nikolaj Hartung Kjærby for ordene.

Onsdag den 21. november kl. 10-12: Husumvold Kirkes legestue – der er legestue i Husumvold Kirke hver onsdag (onsdag d. 28. november er legestuen aflyst). Gerd og Birte står klar med hjemmebagte boller, saft, te og kaffe, når børn og voksne mødes til hygge, sang og en masse leg. Det koster 5 kr. pr. familie.

Fredag den 23. november kl. 10-12: Morgenandagt og Fredagsmøde – Revy! Få en god start på din weekend, når Husumvold Kirkes barytonsanger, Lau Frederiksen, og frivillig Evy Carstens sammen med Husum Kirkes organist, Frank Jarlsfelt, og sognepræst Stig Boel inviterer til en formiddag i revyens tegn. Der vil være både musik og fortælling.

                 Morgenandagt og Fredagsmøde – Revy !

Fredagsmødet er hyggeligt samvær suppleret med aktuelle og nærværende foredrag, fællessang og personlige erindringer. Vi begynder med en kort andagt i kirkerummet kl. 10.00. Undervejs er der selvfølgelig også tid til snak, kaffe og morgenbrød. Kaffe/te og brød koster 10 kr.

Lørdag den 24. november kl. 16-19: Husum og Husumvold Kirkers Spire- og Børnekor synger igen i år til den traditionelle juletræstænding på hjørnet af Husumvej/Frederikssundsvej.. Arrangør er Husum Juletræs Forening, og der skal jules hele eftermiddagen.

Søndag den 25. november kl. 16: Ord & Musik – Glæd dig, Moder Polen! Den 11/11 kl. 11 var det præcis 100 år siden, at 1. Verdenskrig endte. Husumvold og Husum Kirker har på forskellig vis i løbet af året markeret 100-året, og kirkerne runder sammen af med et Ord & Musik arrangement, der markerer 100-året for Polens genopståen efter 1. verdenskrig.

              100-året for Polens genopståen efter 1. verdenskrig

Ensemble Triplum fra Krakow spiller polske nationale og patriotiske sange; fra 1200-tallets religiøse hymner til 1800-tallets kampsang, der blev Polens officielle nationalsang. Det er religiøse sange, og sange, der begræder afdøde konger og hylder sejrrige slag. Sange, der holder modet oppe hos et kuet folk, der i 150 år har været delt mellem omkringliggende riger. Her vil være sange, der bygger på almenkendte melodiske formler, og sange, der knytter sig til de særlige rytmer og vendinger, der er karakteristiske for polsk folkesang.

Imellem værkerne fortæller organist Eva Maria Jensen om de begivenheder i polsk historie, som de præsenterede sange knytter an til.

Ord & Musik er et samarbejde mellem Husum og Husumvold Kirker, der udforsker lyd og ord. Fri entré.