Koncert for blues- & jazzelskere på torsdag i Pilegården

franck_frank_pressefoto

Franck White og hans bluesmakker Christian Frank har bluesmusikken tilfælles, men derudover er det to meget forskellige musikere, der nu i over 10 år har rejst Danmark tyndt sammen. Torsdag den 19. februar kl. 20 kan man høre dem sammen med en af landets bedste saxofonister i Pilegården.

Mange vil sige, at Franck White spiller ikke bare spiller blues, men er the blues. Har man set ham på en scene, og hørt hans fortolkninger af de gamle bluesklassikere, så ved man, at der er noget om snakken. Franck er 100% selvlært, bor i en lille landsby udenfor Horsens og har viet sit liv til at præsentere den tidlige bluesmusik, som vi kender den fra bl.a. Ray Charles, B.B. King og John Lee Hooker og ikke mindst Muddy Waters.

Hans musikalske ven og medmusiker, guitaristen Christian Frank, bor i København, er konservatorieuddannet og har indtil videre fire jazzudgivelser i eget navn på CV´et. I det hele taget er han en musiker, der stilistisk spænder meget bredt.

Ikke desto mindre spiller han blues med en intens nerve og stort musikalsk overskud, og danner et både lydhørt og stilsikkert modspil til Franck White.

Det kan både ses og mærkes, at Franck og Christian har et tæt musikalsk venskab. Deres forskelligheder til trods er de klar til mange år mere i bluesmusikkens tjeneste.

Denne aften får de selskab af den eminente jazzsaxofonist, Jan Harbeck. Sammen udgav de tre musikere albummet ”White Alive at the Metronome” i 2014. Albummet blev optaget under sidste års Vinterjazz Festival, og når de tre musikere endnu en gang optræder under Vinterjazz Festivalen denne aften i Pilegården venter der en oplevelse i særklasse for alle blues- og jazzelskere.

Billetter til 80 kr. købes på www.pilegaarden.kk.dk. Koncerten er arrangeret af Music House Brønshøj.