Krop & Sjæl Messe kommende weekend i Pilegården ...

Krop & Sjæl Messen er en årlig messe for alle med interesse eller nysgerrighed for alternative behandlinger og en spirituel vinkel på tilværelsen. Bag messen står den lokale alternative forening CHEARTS og dens forkvinde, Helle Spangerup.

Krop & Sjæl Messen finder sted i weekenden den 9. & 10. marts kl. 10-17, og giver de besøgende et bredt indblik i de alternative behandlingsmetoder. Messen er den 14. af sin slags i Kulturhuset Pilegården, og den 18. messe som Helle Spangerup har arrangeret. Der er i alt 38 stande på årets messe og tæt på 100 behandlere og frivillige indfinder sig i løbet af weekenden. Af disse hjælper de 15 Helle Spangerup som frivillige. Nogle af dem er der blot få timer, mens andre har sat hele deres weekend af.

Alternative behandlinger på snor

Listen over alternative behandlinger er lang, og kigger man forbi, er der gode chancer for både at støde på noget, man kender til i forvejen og noget, som pirrer nysgerrigheden.

De mange behandlere har hver deres stand på messen, og flere af dem giver derudover gratis foredrag, prøvebehandlinger eller holder workshops i løbet af weekenden. Der er eksempelvis velgørende toner både til meditationskoncerten med den konservatorieuddannede guitarist Torsten Borbye Nielsen om lørdagen, og til workshoppen med syngeskåle med Michael Bolsmand om søndagen.

Dertil kommer alt lige fra runemagi til oldtidens clairvoyancemetode ”Tasseologi”, hvor der bliver læst i kaffegrums. Dertil kommer kinesiologi, blindtegning, astrologi, hypnose, zoneterapi, flere former for massage, akupunktur, clairvoyance og andre terapiformer. Der er kunsthåndværk, smykker, krystaller, malerier, olier og mange andre sager. De firbenede kan også nyde godt af en behandling på Krop og Sjæl Messen. Blandt behandlerne finder man nemlig dyrehviskeren Kit Benlolo, som man senest kunne opleve på TV2 i selskab med Puk Elgård i et af programmerne ‘Det mystiske Danmark’, hvor hun hjalp travhesten Chip.

Sund fornuft

Men hvordan skal man navigere rundt i alle de forskellige former for alternative behandlingsformer?

Jeg tror på, man skal bruge sin sunde fornuft og mærke efter, hvad det er man ser og hører om, siger Helle Spangerup. –  Hvis noget gør noget godt for en, jamen så er det da den ting, man skal vise sin interesse. Jeg vælger til og fra ved at vise interesse for alt, jeg møder.

Entréen koster 25 kroner for voksne og 10 kr. for børn. Der er gratis foredrag, workshops og prøvebehandlinger både lørdag og søndag. Se en oversigt over messens aktiviteter på www.chearts.dk. Bus 2A & 10 går lige til døren.