"Sporvognsminder fra Brønshøj og Husum" 11

Brh spor 12Vi fortsætter i dag serien omkring de gamle sporvogne i Brønshøj og Husum i samarbejde med Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, www.facebook.com/sporvejsmuseetHusk at vi hver mandag præsenterer et nyt afsnit. I dag handler det om sporvognen på billedet, som vendte tilbage til Danmark efter et længere ophold i Alexandria Egypten.

April 1972: Per Bech Petersen – medlem nr. 19 af Sporvejshistorisk Selskab – er ude for at tage endnu et billede af Linje 5, der den 22. i samme måned overgik til busdrift.

Alle vidste naturligvis, at ledvognen skulle til Alexandria i Egypten efter sporvejsdriftens ophør, men hvad ingen turde drømme om var, at vognen ville komme tilbage til Danmark en dag.

Brh spor B

I 2001 blev det, ingen troede muligt dog alligevel muligt. Det lykkedes Sporvejsmuseet at købe to vogne, nummer 815 og 890 fra Sporvejsselskabet APTA i Alexandria, og efter en flere uger lang sørejse kunne Sporvejsmuseet præsentere den ene af vognene, 890, på Rådhuspladsen i København.

Brh spor 12 C

I foråret 2014 er Sporvejsmuseet nået langt med istandsættelsen af vognen. De to halvdele af den er nu samlet, og med lidt held kan vognen være køreklar i 2016.

Vognen ses her i Remise 1 på Sporvejsmuseet.