Lokalhistoriske billeder omkring Kulturhuset Pilegården

Hvor mange vidste mon, at  Kulturhuset Pilegården engang var en filial af Løvens Kemiske Fabrik? Nu har man mulighed for at høre om stedet og kaste et blik tilbage på bydelens historie, når Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum & Utterslev inviterer alle med til en gratis billedaften i Pilegården tirsdag den 5. maj kl. 19.30.

brønshøjvej17

Brønshøjvej 17 før det blev et kulturhus. Kilde: Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum & Utterslev

Det kan være svært at se det gamle Brønshøj for sig med en kro, en smedje og et Tivoli, samt sporvognene, der ruller af sted langs Frederikssundsvej og de gamle butikker. Eller forestille sig Husum som sin helt egen landsby og Bellahøj uden Bellahøjhuse. Det råder Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev bod på med en lokalhistorisk billedaften. Denne aften kan man også få et levende indblik i historien bag bygningen på Brønshøjvej 17, der i dag rummer Kulturhuset Pilegården, hvor billedaftenen foregår.

Løvens Kemiske Fabrik producerede hovedpinepiller og anden medicin i perioden 1927-68, og i 1940’erne var der mere end 300 ansatte på fabrikken på Brønshøjvej 17. Har man lyst til at høre mere om “Løvens” historie og udvikling, så kom med til lokalhistorisk billedaften. Her kan man se gamle fotos fra Brønshøj og høre historien om Løvens Kemiske Fabrik.

Der er fri entre. Arrangementet foregår i Kulturhuset Pilegårdens sal. Der er mulighed for at købe kaffe og vand.