Mange til sporvognsudstilling i Nørrebro Hallen

Tirsdag eftermiddag åbnede udstillingen NØRREBRO REMISE: En fortælling om sporvognenes hus i Nørrebro Hallen. Udstillingen tager udgangspunkt i Nørrebrohallens historie som sporvognsremise fra 1896 til 1972 samt i tiden med sporvogne på Nørrebro.

2700-netavisen var selvfølgelig forbi og skød disse indtryk ..

IMG_0872

Nørrebrohallen er en central del af Nørrebros kulturliv. Hallen har siden 1973 fungeret som sportshal og samler ugentligt over 10.000 sportsudøvere. Men hallen har en historie, som kun bydelens ældre borgere husker, og som kun de færreste unge kender til. Hallen blev i 1896 opført som en sporvognsremise, som husede de første elektriske sporvogne i Danmark.

IMG_0880

I Nørrebro Remise blev sporvognene klargjort og vedligeholdt, inden de om morgenen kørte ud i byens gader. Remisen fungerede ligeledes som dagligt mødested for kørende funktionærer og for mange tekniske og administrative arbejdere På Nørrebro var linje 5 den mest benyttede sporvognslinje.

IMG_0874

Ligesom nutidens buslinje 5a transporterede linje 5 dagligt tusindvis af passagerer mellem Husum og Amager. Da linjen i 1972 omlagdes til buslinje skabte det store folkelige protester, da omlægningen indebar en halvering af antallet af arbejdere indenfor hovedstadens trafiksystem.

IMG_0879

Der blev sat punktum for næsten 109 års spordrift, da sidste vogn bakkede ind i Nørrebro Remise natten til 23. april 1972. –

Udstillingen kan ses i Nørrebrohallen indtil efteråret.

Foredrag:

I forbindelse med udstillingen vil der i resten af juni måned blive afholdt følgende foredrag om remisen og sporvogne på Nørrebro:

Onsdag 18. juni kl. 19: Per Søegaard, Sporvejshistorisk Selskab, fortæller med ord og 

billeder om “Nørrebrohallen – sporvognenes hus gennem 75 år”.

Torsdag 19. juni kl. 19: Torben Liebst, Sporvejshistorisk Selskab: “Farvel Sporvogn”. En beretning ledsaget af mange billeder.

Fredag 20. juni kl. 19: Svend Christensen, Sporvejshistorisk Selskab: “De sidste sporvogne i Nørrebrohallen”.

Tirsdag 24. juni kl. 19: Per Søegaard, Sporvejshistorisk Selskab: “Nørrebrohallen – sporvognenes hus gennem 75 år”.

Torsdag 26. juni kl. 19: Svend Christensen, Sporvejshistorisk Selskab: “De sidste sporvogne i Nørrebrohallen.”

Fredag d. 27. juni kl. 19: Torben Liebst, Sporvejshistorisk Selskab: “Farvel Sporvogn”. Beretningen ledsages af film.

Tilmelding til foredrag skal ske senest 3 dage i forvejen til Rasmus på mail:zf7q@kff.kk.dk eller telefon: 35310550.