I weekenden er der premiere på den nye Suzuki Swift

 

Miniklassens køreglade bil – Suzuki Swift – gasser op til dansk premiere den første weekend i oktober.

Den nye Suzuki Swift er en køreglad supermini, der præsenteres til danmarkspremieren hos Suzuki Bellahøj i weekenden den 7. og 8. oktober. Den fås til fornuftige priser inkl. 90 hk motor og udstyr som aircondition, cd-radio med mere ..

Den nye generation af Suzuki Swift er den tredje gennemgribende modernisering af Suzukis bedst sælgende model gennem tiderne. Med lavere vægt, turbokræfter og et bredere og lavere karrosseri bliver der mere sjov i gaden, når den køreglade mini slippes løs i svingene på dansk asfalt.  Med en Swift med 90 hk, demonstrerer Suzuki, at underholdende køreegenskaber fortsat kan forenes med god økonomi og attraktive priser. Og det vil den foreslåede ændring af registreringsafgifterne ikke ændre på.

Nyt teknisk grundlag
Den ny Swift er rummeligere og mere økonomisk end sin forgænger. Samtidig har Suzuki bevaret det fokus, som har været gældende siden første generation, nemlig at levere køreglæde til en god og danskervenlig pris.
Forbedringerne er skabt på et helt nyt teknisk grundlag. Den nye Swift er nemlig bygget på Suzukis nye platform HEARTECT. Det er den stiveste og letteste platform fra Suzuki nogensinde, og den er stærkt medvirkende til, at den ny Swift er ca. 120 kg lettere end sin forgænger. Den kan nu mønstre en køreklar vægt fra kun 935 kg, hvilket gør den til klassemester i denne disciplin.

Autentisk design og bedre plads
Swift er nu 4 cm bredere, 1,5 cm lavere og 1 cm kortere på en akselafstand, der er forlænget med 2 cm. De nye dimensioner er indført med respekt for Swift-modellens DNA. Således er alle de karakteristiske kendetegn, der har været med til at give Swift sin ikoniske status, bevaret om ikke forstærket.
Den nye model fås kun som 5-dørs, men med de elegant integrerede greb til bagdørene er det lykkedes at skabe et design med samme spændstige fremtoning som en 3-dørs version. I kabinen er der kræset for fører og forsædepassager med sportsinspirerede sæder, D-formet læderrat og et instrumentpanel, der er vinklet 5 grader ind mod føreren for optimal betjening.
Kabinen er generelt blevet mere rummelig. Til alle passagerer er der således blevet mere skulderplads og på anden sæderække også mere benplads og hovedhøjde. Bagagerummet er vokset med 25 procent foruden at være blevet mere regulært udformet.Flere kræfter, bedre økonomi

Der er to benzinmotorer i programmet. Dualjet-motoren på 1,2-liter yder 90 hk og sætter dermed den højeste standard for ydelse i klassens indgangsmodeller. Alligevel har den en EU-norm ved blandet kørsel på flotte 23,3 km/l.
Boosterjet er en 1,0-liters turbomotor, der med en ydelse på 112 hk er en af klassens kraftigste små turbomotorer. Og her er EU-normen 21,7 km/l. Den ny Swift er i øvrigt den første Suzuki-model, der tilbyder turbo i kombination med Suzukis milde hybrid-teknik. Hybridsystemet assisterer benzinmotoren i fremdriften foruden at genindvinde energi ved deceleration og sikrer nærmest lyd- og vibrationsfri stop og start af motoren.
Med mild-hybridsystemet forbedres benzinøkonomien med ca. 7 procent, nemlig til 23,3 km/l for Swift med Boosterjet-motor og til hele 25,0 km/l for Dualjet-modellen.

Masser af udstyr og danskervenlige priser
Allerede i den billigste Club-version med Dualjet-motor er der aircondition, CD-radio med USB, Bluetooth, el-spejle med varme, el-ruder for, centrallås, LED-kørelys, læderrat og 15-tommers stålfælge.

Club- og Action-modellerne fås også med en sikkerhedspakke, der indeholder en radarbaseret automatisk nødbremse og aktiv fartpilot. Den aktive fartpilot holder selv afstanden til den forankørende bil. Sikkerhedspakken har en merpris på kun 5.000 kr.
På Exclusive-niveau toppes der yderligere op. Foruden mild-hybridteknik og nyt sikkerhedsudstyr kommer der fuldautomatisk klimaanlæg, navigation, el-ruder for og bag samt fuld LED-pakke.
Versionen med Dualjet-motor inkluderer også en kamera- og laserbaseret nødbremse med fodgængergenkendelse samt vognbaneassistent, slingreadvarsel, aktiv fartpilot og LED-forlygter med automatisk op- og nedblænding.

Danmarkspremiere den 7. – 8. oktober
Den ny Swift har dansk premiere i weekenden den 7. – 8. oktober, hvor der er åbent hus hos alle landets Suzuki forhandlerne. I lokalområdet er det naturligvis Suzuki Bellahøj, der har hele programmet klar til præsentation og prøvekørsel, så kunderne ved selvsyn kan komme ud og opleve, hvor helstøbt, køreglad og letkørt den nye Suzuki Swift er blevet.