Ny øretæve til Freja

277027_359008750825568_215765021_q

Freja kæmper stadig med ryggen mod muren for at undgå nedrykning til 3. division. Holdet røg ind i en ny lussing i hjemmekampen mod Birkerød HK, der kunne rejse hjem med en sejr på hele 30-20.

Dermed står Freja fortsat kun noteret for to point i tabellen, hvor holdet er næstsidst kun foran bundproppen Lyngby HK.

tekst: Flemming Vitus

Som i de tidligere kampe var det især forsvaret, som havde store vanskeligheder med at holde Birkerød fra at score.

– Derved fik vi heller ikke nogen nemme mål på kontra, og samtidig lavede vi mange tekniske fejl. Vi spillede ganske enkelt ikke som et hold, hvor der for ofte blev afsluttet for hurtigt, konstaterer træner Kevin Welms, der vendte tilbage til holdet den 5. januar mod Hvidovre IF.

Rent faktisk var Freja med i kampen i efter de første 25 minutter. På det tidspunkt førte Birkerød kun med 12-10, og der var flere lyspunkter i spillet. Men i løbet af de sidste fem minutter inden pausen gik alt galt, og kampen blev i realiteten afgjort i den periode. I de fem minutter bragte Birkerød sig foran med 16-10, og det kom hjemmeholdet sig aldrig helt over.

Kristine Langthaler blev topscorer med seks træffere.

For træner Kevin Welms venter der nu en større udfordring, når han i de kommende måneder skal forsøge at få vendt skuden.

Der er ingen tvivl om, at de mange nederlag tærer meget på psyken.

– Jeg skal da gerne indrømme, at selvtilliden ikke er fremherskende. Spillerne er inde i en ond spiral, som vi skal kæmpe hårdt for at komme ud af. Der er mange forklaringer på, at holdet ligger og roder rundt nede i bunden. En af de væsentligste er, at spillerne ganske enkelt er i for dårlig form. Det har holdet så tabt mange point på, og det kan selvfølgelig være svært at rette op på i løbet af kort tid. Men vi har på ingen måde tænkt os at give op. Der er 10 kampe endnu, og vi tror stadig på at kunne redde os fri af nedrykningen, vurderer Kevin Welms.

Freja har seks point op til nedrykningsstregen, hvor så også den meget dårlige målscore kan trække i den forkerte retning.

Torsdag den 23. januar kl. 19.00 er Freja igen på hjemmebane mod Ajax 2 i Bellahøj Hallerne.