Ny pris til Pejsegaardens Ronnie og Nikolai

    

Er der to personer, der har gjort lokalområdet gladere de seneste par år, så er det parret Ronnie og Nikolai Handskemager. Lige fra de gjorde deres entre i Brønshøj, har de formået at tilføre bydelene den ene overraskelse efter den anden. Derfor fik de 2700-Bydelsprisen 2017 for deres fantastiske istandsættelse af den legendariske Pejsegaarden i Husum. Denne bedrift betød, at der igen kom liv i en institution i bydelen, som mange ellers havde frygtet ville slutte. I dag sprudler stedet igen med masser af dans og aktivitet til stor glæde for alle.                                                                                  Men det er ikke blevet ved det. Sidste efterår meddelte parret, at de sammen med Sonja Christensen havde stiftet Pejsegaarden Charity med det mål for øje, at holde juleaften for en masse mindrebemidlede lokale familier i området. – Vi har pladsen og lysten til det, sagde de dengang samstemmende, og projektet lykkedes. Juleaften kunne de tre krone deres initiativ med et fuldstændig unikt arrangement i Pejsegaarden med 130 glade og taknemmelige mennesker.

foto: Jacob Toftager

Når man konstaterer, at denne juleaften blev en kæmpesucces, så skyldes det også en lang række sponsorer, som velvilligt havde bakket arrangementet op. Der manglede ganske enkelt intet. Allerede juleaftenseftermiddag kl. 15 startede løjerne i Pejsegaarden med gløgg, kaffe, safte- og sodavand og masser af æbleskiver. Derefter blev der leget og danset, og før maden blev alle deltagerne sendt op i et specielt indrettet rum, hvor der hang nyt tøj, var nye sko, masser af legetøj m.m. ja der var simpelthen frit valg på alle hylder. Man kunne bare tage, hvad man havde brug for. Det vakte naturligvis kæmpe glæde hos familierne. Julemaden var flæskesteg, og til dem der ikke ville have det, var der sørget for and.

Under det hele underholdt Amin Jensen og hans datter. Han havde simpelthen taget hele familien med for at fejre juleaften i Husum, og et af hans gøremål var naturligvis at være julemand. I sin store sæk havde han julegaver med, og hver gave var med navn på. Noget der overraskede børnene – at julemanden kendte deres navne – og det gjorde det hele ekstra personligt.

Netavisen kiggede selv ind juleaften for at få et indtryk af stemningen, og vi kan roligt fastslå, at den var fantastisk. Aftenen sluttede med, at der holdt to busser udenfor Pejsegaarden for at køre alle familierne hjem med de trætte og glade børn, og så fik hver enkelt et gavekort til Føtex og Bilka på 500 kroner !!

Her sidder Ronnie og Nikolai intetanende og overværer uddelingen af sportsprisen.

Et så flot og unikt arrangement syntes vi måtte have en anerkendelse. Derfor indstiftede netavisen 2700-Initiativprisen, som vil blive givet til den eller de personer i Brønshøj-Husum, som virkelig formår at tage initiativ til noget, som kan glæde og begejstre bydelene.

Så ved netavisens uddeling af 2700-Sportsprisen i sidste uge blev der uddelt endnu en pris, helt uventet og overraskende for alle. Ikke mindst for Ronnie og Nikolai som under hele seancen sad og kiggede på.          Da det sportslige var overstået, holdt netavisens redaktør en lille tale for de tilstedeværende, hvor oplevelsen fra juleaften blev opsummeret. Og den gik lige ind i hjerterne på alle.Talen sluttede af med, at James Rasmussen stod klar med to diplomer, og Ronnie og Nikolai til deres store forbløffelse blev kaldt frem for at modtage dem under stor jubel. Egentlig meget sjovt at de tre her var sammen, for de to Pejsegaard-drenge og James har tidligere modtaget bydelsprisen som de hidtil eneste.

Og så var der ellers et par, som blev glædeligt overrasket, da James Rasmussen overrakte den fortjente initiativpris overvåget af netavisens redaktør.

– Vi en fuldstændig målløse og utroligt stolte over at modtage denne pris, sagde Ronnie og Nikolai samstemmende, – og vi kan love, at arrangementet vil blive gentaget den kommende juleaften. Det var en kæmpe glæde og oplevelse for alle, der var med – og ikke mindst os selv, sluttede parret.

                                  

Sådan ser 2700-initiativprisen ud