Orgeltrilogi i Kapernaumskirken

Carl Nielsen og Dietrich Buxtehude på programmet

Torsdag den 8. januar kl. 17 åbner Kapernaumskirken, Frederikssundsvej 45, dørene for en orgeltrilogi med tre orgelkoncerter de næste tre torsdage kl. 17.

Første organist på bænken er i år kirkens egen organist, Peter Brenøe Lange. Derefter følger organisterne Philip Schmidt-Madsen, torsdag den 15. januar og Lindy Rosborg, torsdag den 22. januar

                                             Peter Brenøe Lange (2)

Peter Brenøe Lange, som spiller den første af tre orgelkoncerter på torsdag den 8.januar kl. 17 i Kapernaumskirken, Frederikssundsvej 45.

Da det netop i 2015 er 150-året for den kendte danske komponist Carl Nielsens fødsel, falder det naturligt at sætte musik af ham på programmet. Derfor vil publikum på torsdag kunne opleve hans sidste værk Commotio, som er et helt utroligt spændende orgelværk, rigt på variation, skiftende stemninger fra det højlydte dramatiske og ned til det stille poetiske, som man kender det fra Carl Nielsens danske sange eller hans lyriske humoreske ”Fynsk Forår”. Et større symfonisk værk af 23 minutters varighed, som også er blevet opført af symfoniorkester – men oprindeligt for orgel. Stykket blev skrevet under et ophold på ”Damgaard”, et lille gods, som ligger lige ud til Lillebælt, med ro og fred midt i den skønneste natur, fjern fra hovedstadens larm, hvor Carl Nielsen ofte opholdt sig, når han skulle komponere. Han blev færdig med stykket, som var det sidste han skrev, i slutningen af februar 1931, samme år som han døde i oktober.

Koncerten på torsdag indledes med en Toccata af Dietrich Buxtehude – den dansk-tyske organist og komponist fra slutningen af 1600-tallet – som Carl Nielsen var meget inspireret af i sit arbejde med Commotio.

Næste koncert i orgeltrilogien finder sted torsdag den 15. januar kl. 17, hvor det er organisten fra Matthæus Kirke i København, Philip-Schmidt Madsen, som diverterer.

Der er gratis adgang og efter koncerten inviterer kirken på en forfriskning.