Overborgmesterens nytårshilsen til Brønshøj

FJ2

Godt nytår !

Fra de besøg jeg i de seneste måneder har været på i Brønshøj, Husum og Tingbjerg-området, er det min oplevelse, at det beboerne er mest optaget af, er tryghed. Det gælder på Bellahøj og de omkringliggende boligselskaber, som jeg besøgte ved Bellahøjs jubilæum, som blev fejret med det fantastiske lys-event. Jeg var også med på tryghedsvandring i området. Her så vi, hvor der var lyst og trygt at færdes, og hvor man følte sig mindre tryg, fordi der ikke var udsyn eller lys nok.

 Heldigvis har der også været andre tryghedsskabende foranstaltninger i Tingbjerg. Her kunne man i foråret konstatere et markant fald i kriminaliteten. Det skyldes ikke mindst Tingbjerg Partnerskab, hvor pædagoger, lærere, boligselskaber, Socialforvaltningen, forretningsdrivende og Politiet arbejder tæt sammen. Den indsats skal vi fortsætte. Mit mål er, at Tingbjerg bliver et endnu mere trygt sted at bo.

 

For hele vores by gælder, at vi hvert år bliver 10.000 flere københavnere, og det er en kæmpe udfordring. For mig er det vigtigt, at det sker på en måde, så vi bevarer den sociale balance i vores by. København skal være både for lægen og lastbilchaufføren. Derfor skal vi sørge for, at der bygges almene boliger, som familier med almindelige indkomster kan betale.

 

Der er al mulig grund til at se lyst på Brønshøj, Husum og Tingbjerg og hele Københavns fremtid. Selvom der er meget, der kan blive bedre, bor vi faktisk i verdens bedste by med en stærk økonomi og den højeste vækst i Danmark.

 

Lad mig benytte denne anledning til gennem 2700-netavisen at ønske alle i Brønshøj og Husum et godt og fremgangsrigt nytår.