Vaskeægte punk i Pilegården på torsdag: New York Night

Flyer-NY_Night-2014---copenhagen_0

Der venter en yderst spændende aften på torsdag kl. 20.00, når Kulturhuset Pilegården kan præsentere vaskeægte punk under titlen New York Night, – som består af tre bands – New York Junk – Lorraine Leckie and her Demons og Phil Shoenfelt & Southers Cross.

De første New York Night-arrangementer fandt sted i henholdsvis Berlin, Dresden og Prag. Nu er turen nu kommet til København. Her kan man opleve tre navne, som alle er dybt forbundne med New Yorks musikscene i de sene 1970’ere og tidlige 1980’ere. Selvom næsten alle aftenens bands har deres ophav andre steder end New York, så var og er New York deres spirituelle hjem og altafgørende for den beskidte storbylyd, som de har i dag. Og de har ikke bare spillet på legendariske spillesteder som Bowery Electric, Danceteria og CBGBs på et tidspunkt, hvor punkmusikken havde nogle af sine vigtigste år. Lyden og attituden er intakt, når man denne aften kan opleve hele tre koncerter, med hver deres unikke kunstneriske aftryk af punkscenen. 

Phil Shoenfelt & Southern Cross

Phil Shoenfelt er en vaskeægte veteran fra Londons, Manchesters og New Yorks post-punk-scene. Efter han blev indfanget af punkeksplosionen i 1976-1977 flyttede han til New York, hvor han begyndte at spille sammen med fremtrædende bands på scenen. I 1981 dannede han bandet Khmer Rouge sammen med ex-Clash-DJ’en Barry ”Scratchy” Myers og dansk-amerikaneren Claus Castenskjold. Bandets første koncert blev givet på White Columns Noise Festival, arrangeret af Sonic Youths Thurston Moore. Siden fulgte koncerter på New York mest legendariske klubber, og bandet delte plakat med navne som Alan Vega, The Gun Club, Tom Verlaine, Nico og The Clash! Siden flyttede Phil Shoenfelt til Prag, hvor han dannede gruppen Southern Cross. Stilen er fortsat punkinspireret, men levner samtidig plads til mere atmosfæriske, lyriske sange med stærke tekster i centrum. Og skulle det være lyden af feedback a la Velvet Underground tilsat bastante postpsykedeliske grooves, som man er på udkig efter, så skuffer aftenen koncert heller ikke. Se video på Youtube.

New York Junk

Aftenens andet navn på plakaten er New York Junk. På vokal og guitar finder man Joe Szabnik og Gary Barnett på trommer, som begge er fra New York, samt Cynthia Ross fra Canada på bas. Inspirationskilderne tæller navne som the Velvet Underground, New York Dolls, Johnny Thunders, Iggy and the Stooges, The Yardbirds, Dylan og tidlig Rolling Stones. Cynthia Ross forbinder mange med tiden i bandet The B-Girls, som hun dannede tilbage i 1977. B-girls blev berygtet for deres unikke blanding af 60’er-pige-pop og punk og indtog New Yorks pulserende East Village-scene, hvor de delte plakat med navne som B-52’s og the Clash. Med en rytmesektion, der flyder ubesværet sammen med Cynthias dub-inspirerede bas og Joe Sztabniks guitarspil, som blandt andet henter inspiration fra vennen Johnny Thunders, er der lagt i ovnen til koncert med punk-rock i den dansable ende af skalaen. Se video på Youtube. 

Lorraine Leckie and her Demons

Aftenens tredje New Yorker-navn, Lorraine Leckie, blev efter eget udsagn “født på en hest i det nordlige Onitario, hvor Neil Young var Gud”. I 1970’erne konverterede hun dog til punk rock (og giftede sig i samme omgang med Steve Leckie fra The Viletones). En del af Lorraine Leckies karriere har fundet sted indenfor modeindustrien, hvor hun har arbejdet som make up-artist med navne som Heidi Klum og Paul McCartney. Faktisk var det ikke før i en alder af 37 år, at hun besluttede sig for, at det var tid til forandring. Siden har hun gjort sig fortjent til titlen som Lower Eastside-trubadur og givet koncerter på New Yorker-spillesteder som Bowery Ballroom, Webster Hall og Mercury Lounge. Ofte med sit gotiske rockband ved sin side, ligesom man har kunne opleve hende i samarbejder med prominente navne som Anton Newcombe fra Brian Jonestown Massacre.

Arrangeret i samarbejde med Music House Brønshøj.

Entré 160 kr.

Medlemmer af foreningen får refunderet 20 kr. i medlemsrabat i døren. –