Når naturen også er hård ved sig selv

IMG_0162x

Vi har lige oplevet en af de storme, som automatisk sender tankerne hen mod julemåneden 1999, da hele landet nærmest blev blæst sønder og sammen. Heldigvis forekommer de sjældent – endnu da – men hvis det har noget med klimaforandringerne at gøre, ved vi jo ikke, om det vil komme hyppigere.

Her i Brønshøj-området satte stormen for et par uger siden også sine spor. Nogle steder tilmed voldsomt. Rent materielt gik det ud over blandt andet hustage, stilladser med mere, men naturen selv fik også hårde knubs. En tur gennem bydelene viser et utal af store og mindre træer, som ganske enkelt blev væltet. Man kan så igen tænke tilbage på det år, hvor kommunen slagtede en række store, flotte træer omkring mosen. Ville de kunne have klaret en så voldsom storm en gang til ? Kritikken var stor af den såkaldte “motorsavsmassakre” – men gik vel nok mest på, at man i stedet for at lade professionelle fagfolk beskære træerne, fra kommunens side lod nogle polakker gøre det. Og man så klart resultatet.

Lad os håbe vi slipper for orkanlignende storme de næste mange år. De tre billeder er taget henholdsvis i Bystævneparken, i Mosesvinget og for enden at Præstegårds Allé. Det er de milde tilfælde. Andre steder var det langt værre.

 

IMG_0178

 

IMG_0160